Prati nas

Vijesti

Ravnateljica i službenica krale od mrtvih i živih korisnika Centra za pomoć

Objavljeno

|

Kako brinuti o starim roditeljima?
foto: Fabrizio Verrecchia/Unsplash

Policija je kazneno prijavila ravnateljicu i službenicu sisačkog Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama u Komarevu. Sumnjiči ih za zbog zlouporabu položaja i ovlasti te pronevjeru.

Policijskom istragom je utvrđeno da je 40-godišnjakinja, kao tadašnja ravnateljica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama, u kolovozu 2015. preuzela i za sebe zadržala novac tada već preminulih pet korisnika, kao i novac jedne korisnice koje je nakon prodaje nekretnina imala na raspolaganju za svoje potrebe.

U rujnu iste godine ravnateljica je preuzela novac šestoro korisnika centra koji su bili upućeni u druge ustanove, čijim je predstavnicima predala novac korisnika umanjen za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koji je zadržala za sebe. Tako je nelegalno stekla 10.804 kune.

Drugoosumnjičenu 42-godišnjakinju policija tereti da je kao zaposlenica Centra od listopada 2015. do kolovoza 2018., kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novca korisnika Centra, s njoj dostupnog mjesta gdje se nalazio novac protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupno 126.049 kuna. Ravnateljica je dala otkaz, a druga osumnjičena osoba je dobila otkaz.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.