Prati nas

Vijesti

Ravnateljica i službenica krale od mrtvih i živih korisnika Centra za pomoć

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako brinuti o starim roditeljima?
foto: Fabrizio Verrecchia/Unsplash

Policija je kazneno prijavila ravnateljicu i službenicu sisačkog Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama u Komarevu. Sumnjiči ih za zbog zlouporabu položaja i ovlasti te pronevjeru.

Policijskom istragom je utvrđeno da je 40-godišnjakinja, kao tadašnja ravnateljica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama, u kolovozu 2015. preuzela i za sebe zadržala novac tada već preminulih pet korisnika, kao i novac jedne korisnice koje je nakon prodaje nekretnina imala na raspolaganju za svoje potrebe.


U rujnu iste godine ravnateljica je preuzela novac šestoro korisnika centra koji su bili upućeni u druge ustanove, čijim je predstavnicima predala novac korisnika umanjen za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koji je zadržala za sebe. Tako je nelegalno stekla 10.804 kune.

Drugoosumnjičenu 42-godišnjakinju policija tereti da je kao zaposlenica Centra od listopada 2015. do kolovoza 2018., kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novca korisnika Centra, s njoj dostupnog mjesta gdje se nalazio novac protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupno 126.049 kuna. Ravnateljica je dala otkaz, a druga osumnjičena osoba je dobila otkaz.

.

Vijesti

Epidemiološke mjere ne biralištima su stroge, ponesite svoju kemijsku olovku

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Počeli su parlamentarni izbori na biralištima u Hrvatskoj. Pred nekim biračkim mjestima zabilježene su redovi, no ne čeka se previše, govore nam građani koji već obavili svoju građansku dužnost.

Prema dostupnim podacima, za glasanje se prijavilo oko 500 građana koji su u samoizolaciji i za njih će biti organizirano “biralište na kućnom pragu”.


Na službenim biralištima propisane su stroge epidemiološke mjere za birače, 70 tisuća članova biračkih odbora, oko 8700 promatrača i predstavnike medija.

Birači kod ulaska na biračko mjesto moraju dezinficirati ruke, preporučeno im se nošenje maski i kemijske olovke kojom će glasati, nose li masku, kratko će je skinuti kod provjere identiteta. U prostoriju ulaze i izlaze jedan po jedan, poštuju razmak od metra i pol kojeg drže i dok čekaju ulazak na biračko mjesto.

Članovi biračkih odbora obvezno nose maske, preporučeno im je nošenje rukavica, redovita dezinfekcija ruku. Prostoriju u kojoj se nalazi biračko mjesto treba prozračivati više puta na izborni dan, a površine koje se često dodiruju (stolovi, kemijske olovke) više puta prebrisati dezinficijensom.

I promatrači moraju dezinficirati ruke, obvezno nositi masku, preporučeno im je nošenje rukavica. Ne nose li zaštitnu opremu, može ih se udaljiti sa biračkog mjesta.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP