Prati nas

Vijesti

Ravnateljica i službenica krale od mrtvih i živih korisnika Centra za pomoć

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Kako brinuti o starim roditeljima?
foto: Fabrizio Verrecchia/Unsplash

Policija je kazneno prijavila ravnateljicu i službenicu sisačkog Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama u Komarevu. Sumnjiči ih za zbog zlouporabu položaja i ovlasti te pronevjeru.

Policijskom istragom je utvrđeno da je 40-godišnjakinja, kao tadašnja ravnateljica Centra za pomoć i smještaj osoba s posebnim potrebama, u kolovozu 2015. preuzela i za sebe zadržala novac tada već preminulih pet korisnika, kao i novac jedne korisnice koje je nakon prodaje nekretnina imala na raspolaganju za svoje potrebe.


U rujnu iste godine ravnateljica je preuzela novac šestoro korisnika centra koji su bili upućeni u druge ustanove, čijim je predstavnicima predala novac korisnika umanjen za iznos njihovih mjesečnih primitaka za taj mjesec, koji je zadržala za sebe. Tako je nelegalno stekla 10.804 kune.

Drugoosumnjičenu 42-godišnjakinju policija tereti da je kao zaposlenica Centra od listopada 2015. do kolovoza 2018., kada je bila zadužena za čuvanje i vođenje evidencije o primitku i trošenju novca korisnika Centra, s njoj dostupnog mjesta gdje se nalazio novac protupravno prisvojila novac od 50 korisnika, čime ih je oštetila za ukupno 126.049 kuna. Ravnateljica je dala otkaz, a druga osumnjičena osoba je dobila otkaz.

.

Vijesti

Ličanka (65) nasjela na priču o nasljedstvu pa ostala bez tisuća eura

Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Ilustracija (foto: Sven Brandsma/Unsplash)

Službenici Policijske uprave u Otočcu zaprimili su prijavu 65-godišnje žene koja tvrdi da je prevarena.

Naime, ona je u prosincu 2018. godine putem mobilne aplikacije WhatsApp započela komunikaciju s njoj nepoznatom osobom, koja ju je dovela u zabludu govoreći da vodi postupak njezinog nasljedstva u Francuskoj. Zbog toga je do 24. rujna 2020. godine, a za navodne troškove postupka, na više bankovnih računa uplatila nekoliko tisuća eura.

Policija stoga upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve. Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192.


Naučite što prije prepoznati prijevaru. Ignorirajte sve vrste sumnjivih poruka. Nipošto ih ne otvarajte, već ih odmah obrišite. Ne nasjedajte na poruke u kojima vam se nudi laka zarada. Nema tog posla koji će vam u kratkom vremenu, bez velikog napora donijeti bogatstvo. Također, svakako upozorite prijatelje, poznanike, rodbinu na takve vrste prijevara jer ako je poruka došla do vas, vjerojatno će doći i do njih, poruka je Policije.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP