Prati nas

Show

Ne priznaje sud

Za svaki dan odgađanja testa očinstva, bivši će kralj platiti kaznu od 5.000 eura

Glasine o kraljevoj nepriznatoj kćeri počele su 1999. godine objavom neautorizirane biografije njegove supruge. Delphine Boel je prvi puta javno ustvrdila da je kraljevske krvi 2005. godine u jednom intervjuu.

Objavljeno

|

Albert II, bivši kralj Belgije

Prizivni sud u Belgiji odlučio je da će bivši kralj Albert II (84) plaćati kaznu od 5.000 eura za svaki dan koji bude odbijao obaviti DNK test očinstva. Albert od veljače ne poštuje sudski nalog prema kojem bi trebao dati uzorak DNK da bi se utvrdilo je li multimedijska umjetnica Delphine Boel (51) njegove dijete začeto u vezi iz šezdesetih godina prošlog stoljeća.

Odvjetnik Alberta II kaže da vjeruje kako će na koncu ipak pristati na testiranje, budući da mu je garantirano da će rezultati ostati tajni. Glasine o kraljevoj nepriznatoj kćeri počele su 1999. godine objavom neautorizirane biografije njegove supruge. Delphine Boel je prvi puta javno ustvrdila da je kraljevske krvi 2005. godine u jednom intervjuu.

Njena majka barunica Sybille de Selys Longchamps potvrdila je vezu s tada još princem Albertom od Liegea. Albert je neočekivano, uslijed bratove smrti, sjeo na tron 1993. godine. 20 godina kasnije je abdicirao zbog zdravstvenog stanja da bi ga naslijedio sin Philippe. Godišnji prihod mu je milijun eura. Belgija je ustavna monarhija u kojoj kralj ima pretežno ceremonijalnu ulogu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.