Prati nas

Vijesti

Je li ‘slet’ u Kumrovcu bal vampira? Evo što kaže bivši predsjednik

‘To su oni koji ništa ne razumiju ili su pod utjecajem bala vampira koji misle da se povijest može promijeniti. Svi u Europi i svijetu slave Dan pobjede, osim Hrvatske’, kaže Mesić.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube/zagorje.com

“Dan mladost – radosti”, naziv je manifestacije koja se svake godine u Kumrovcu održava u spomen na rođenje Josipa Broza Tita, nekadašnjeg doživotnog predsjednika Jugoslavije i partije koja ju je vodila.

Prema pisanju Novog lista, predstavnici organizatora iz Saveza društava “Josip Broz Tito” prije nekoliko dana pozvani su na sastanak u Krapinsko-zagorskoj policijskoj upravi. “Vi vrijeđate osjećaje hrvatskog naroda” – to je jedna od rečenica koju je predstavnicima saveza rekao jedan od policajaca koji su sudjelovali na sastanku u ponedjeljak 13. svibnja.


Osim što im je, javlja Novi list, rečeno da kumrovečkim skupom “vrijeđaju osjećaje hrvatskog naroda”, čuli su i da “naročito vrijeđaju osjećaje hrvatskih branitelja”, a neke braniteljske udruge navodno su čak i tražile zabranu skupa, premda javno ništa takvo nije objavljeno.

Usprkos svemu, tisuće Titovih štovalaca iz svih bivših republika usahnule Jugoslavije okupile su se jutros u Kumrovcu. Službena ceremonija počela je intoniranjem hrvatske himne, nakon čega je uslijedila Internacionala.

Optužbe s desnice da se radi o “balu vampira” za N1 je komentirao bivši predsjednik Stjepan Mesić: “Bal vampira su oni koji ne razumiju što se dogodilo u Jugoslaviji i Hrvatskoj za vrijeme Drugog svjetskog rata. Bal vampira su oni koji misle da je Bleiburg ishodišno mjesto RH. Ishodišno mjesto republike Hrvatske je NOB, borba za samostalnost Hrvatske, za povratak Istre, Međimurja, Rijeke, otoka. To je prava hrvatska povijest.”

“To su oni koji ništa ne razumiju ili su pod utjecajem bala vampira koji misle da se povijest može promijeniti. Svi u Europi i svijetu slave Dan pobjede, osim Hrvatske. Kod nas se dogodilo što se nigdje u svijetu nije dogodilo, ono što je najslavnije u našoj poviejsti zanemarujemo. U povijesti se dogodilo samo što je bilo i na to moramo biti ponosni, sami smo oslobodili svoju zemlju. Nitko to drugi nije napravio”, rekao je bivši predsjednik.

Komentirao je i zahtjeve nekih braniteljskih udruga da se skup zabrani jer, navodno, vrijeđa osjećaje hrvatskog naroda. “Ne razumiju, ali nametnule su se grupe kvazipovjesničaria i političara koji misle, tj. oni ne misle. Htjeli bi promijeniti povijest pa da nam nametnu rješenja koja nas udaljuju od budućnosti. Mi se borimo za budućnost. Stariji se sjećaju onoga što je bilo dobro, svoje mladosti. Ima tu i dosta mladih. Naše školstvo je bilo takvo da vidimo na stadionima da se viče ‘ubij ovoga ili onoga’, pa čak i fašističke poruke”, izjavio je Mesić za N1.

.

Vijesti

Bernardić i Hrelja obećavaju vam nasljeđivanje mirovine preminulog partnera i legalizaciju marihuane

Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Restart koalicija predvođena Davorom Bernardićem (SDP) predstavila je program s kojim izlaze na parlamentarne izbore. Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

“Naš je cilj”, kazao je Bernardić, “povećati mirovine uvođenjem zajamčene mirovine od 70 posto prosječne plaće, dignuti minimalnu plaću na 4.000 kuna neto, a dizanjem neoporezivog dijela dohotka na 5.000 kuna i omogućiti odmah povećanje plaća za preko 700.000 radnika.”


Predsjednik HSU-u Silvano Hrelja istaknuo je obiteljske mirovine kao jedan od velikih problema koje koalicija planira riješiti. Tvrdi kako će tu primijeniti europski model prema kojem će se ubuduće moći birati između dva modela. Moglo bi se birati između svoje mirovine i 50% mirovine bračnog druga ili 80% mirovine preminulog bračnog druga. ”Time će se spriječiti potonuće u zonu siromaštva”, naglasio je Hrelja.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabis, reaktiviranje neobrađenog državnog zemljišta, poticanje stočarstva, stradalom turističkom sektoru omogućavanje da stane na noge.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP