Prati nas

Vijesti

Uskoro opširnije

Medved optužuje za manipulacije: Objavit ću detalje obračuna braniteljskih mirovina

‘Dostavit ćemo svim medijima cjelovitu sliku iz koje će biti vidljivo kretanje unatrag nekoliko godina pa ćete vidjeti precizno i nedvosmisleno koji branitelji koriste koju mirovinu i po kojoj osnovi.’

Objavljeno

|

Tomo Medved, ministar branitelja (screenshot: N1)

Ministar branitelja Tomo Medved komentirao je prijedlog prema kojem bi se sve takozvane povlašte mirovine, uključujući i braniteljske, izdvojile iz mirovinskog sustava. Kaže, riječ  je o zahtjevnom i složenom procesu, ali i da su te mirovine u velikoj mjeri već izdvojene.

„Ovih dana ćemo se osvrnuti na način kako se braniteljske mirovine obračunavaju, na segment koji se izdvaja iz mirovinskog i onaj dio iz proračuna”, kaže ministar.

Oglas

“Dostavit ćemo svim medijima cjelovitu sliku iz koje će biti vidljivo kretanje unatrag nekoliko godina pa ćete vidjeti precizno i nedvosmisleno koji branitelji koriste koju mirovinu i po kojoj osnovi“, rekao je Medved, dodajući da određene osobe i strukture tendenciozno manipuliraju s tim brojkama.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

Oglas