Prati nas

Vijesti

Razmjena vatre

Mrsić: ‘Što Medved skriva?’ Glavašević: ‘Što general zna što je demokracija?’

‘Prijetnja kaznenim progonom Mirandu Mrsiću je rijetko viđen primjer prijetnje i pritiska na zastupnika u Saboru, i još jedna u nizu sramota Plenkovićeve vlade’, kaže Glavašević.

Objavljeno

|

Nova prava branitelja
Tomo Medved (HDZ), ministar branitelja (screenshot: Youtube)

Nakon što je Ministarstvo branitelja odgovorilo na kritike braniteljskih mirovina koje je na račun HDZ-a uputio Mirando Mrsić, oglasio se i sam predsjednik Demokrata, ali i njegov nekadašnji stranački kolega.

Podsjetimo, Ministarstvo je o Mrsiću, između ostalog, napisalo: “Uznemiravanje javnosti, a posebice braniteljske populacije koje izvodi gospodin Mrsić, opasan je i protuzakonit presedan koji u dobrom dijelu podliježe i kaznenom progonu.”

“Ministar Medved bio je u Povjerenstvu za razdvajanje mirovina 2013. godine. Svjedočio je da razdvajanje mirovina niti jednog branitelja nije oštetilo ni za lipu, ali je omogućilo transparentnost sustava. Danas na spomen toga prijeti kaznenim progonom. Što Medved i Vlada skrivaju?” pita Mrsić na Twitteru.

Neovisni saborski zastupnik Bojan Glavašević, nekadašnji SDP-ovac, također je komentirao poruke iz Medvedova ministarstva: “Prijetnja kaznenim progonom Mirandu Mrsiću je rijetko viđen primjer prijetnje i pritiska na zastupnika u Saboru, i još jedna u nizu sramota Plenkovićeve vlade. Priopćenje prepuno prijezira i ljutnje, pisano u stilu klasične komunističke retorike. Što general zna što je demokracija?”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.