Prati nas

Vijesti

SDP protiv SDP-a

Pavić neće dati ostavku, sindikate optužuje za izborno udruživanje s oporbom

‘SDP se odriče svoje reforme. Čini se da to ima posljedice s predsjedničkom kandidaturom Zorana Milanovića, u sklopu koje se odriču njegovih politika. Htjeli smo reforme, proveli smo je i sad svi imamo problem što je provedena’, kaže Pavić.

Objavljeno

|

Marko Pavić (screenshot: N1)

Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić neće udovoljiti zahtjevu sindikata i dati ostavku.  Zatražili su je sindikati koji su organizirali referendumsku inicijativu “67 je previše” optuživši ga da je zaustavio socijalni dijalog, potrošio milijune kuna novca poreznih obveznika na protureferendumsku kampanju prepunu manipulacija te za utjerivanja straha među građanima kako bi spriječio njihovo potpisivanje za referendumsku inicijativu.

“Neću je dati, mislim da je to standardno i vidimo veliku nervozu kod sindikata, no Vlada zna što radi, odgovorno informira svoje građane”, kazao je Pavić u HRT-ovoj emisiji “A sada Vlada” na pitanje hoće li dati ostavku.

Pavić je optužio sindikate da su se uoči EU izbora udružili s oporbom. “Ono što objašnjavamo da ova Vlada nije uvela 67 godina, već SDP-ova Vlada i zato me čudi sva ova potpora opozicije. Nervozu koju vidim u sindikalnim redovima mogu tumačiti da su postali dionik EU izbora. Mislim da su ljudi prepoznali da je ovo politički motivirano usred EU izbora i da sindikati nisu vjerodostojni i da ovdje nije pitanje mirovinske reforme, već pokušaj slabljenja utjecaja Vlade pred europske izbore”, tvrdi ministar.

“SDP se odriče svoje reforme. Čini se da to ima posljedice s predsjedničkom kandidaturom Zorana Milanovića, u sklopu koje se odriču njegovih politika. Htjeli smo reforme, proveli smo je i sad svi imamo problem što je provedena”, kaže Pavić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.