Prati nas

Vijesti

Sport i novac

Sandra Perković upozorila da njen trener nema pravo ni na povlaštenu mirovinu

‘Mi sami nismo svjesni koliko su treneri napravili u hrvatskom sportu, koliko su nam pomogli, a mi ih omalovažavamo, prvo što se tiče plaćanja, a onda i odnosom’, kaže Sandra.

Objavljeno

|

Sandra Perković i Edis Elkasević (screenshot: Trans World Sport /Youtube)

Emotivnom konferencijom za novinare, proslavljena hrvatska atletičarka Sandra Perković upozorila je da bi uskoro mogla ostati bez trenera. Njen partner i trener Edis Elkasević razmišlja o prihvaćanju bolje financijske ponude u inozemstvu.

Sama Sandra novinarima je nagovijestila da razmišlja o tome da ode za njim pa čak i da okonča sportsku karijeru. “Uoči Olimpijskih igara to ne bi bilo dobro niti za mene, niti za njega, niti za Republiku Hrvatsku”, objašnjava i dodaje da strahuje od toga da će izgubiti motivaciju. “Što mi fali roditi djecu i otići živjeti na more? Probudiš se ujutro i sadiš cvijeće, a ne tu kumiti, moliti, smrzavati se, vrištati. Zašto?” pojadala se novinarima.

“Mi sami nismo svjesni koliko su treneri napravili u hrvatskom sportu, koliko su nam pomogli, a mi ih omalovažavamo, prvo što se tiče plaćanja, a onda i odnosom. Primjerice, mi sportaši imamo pravo na povlaštenu mirovinu, dok treneri nemaju. Mi se ponašamo kao da je lako napraviti olimpijskog pobjednika”, kazala je Perković navodeći da njen trener ima plaću od 4.000 kuna.

Naime, riječ je o iznosu koji njen trener prima preko zagrebačkog kluba Mladost koji se financira iz programa javnih potreba Grada Zagreba, potvrđeno je Indexu. Ovaj portal također navodi da se Elkasević nalazi u programu HOO-a za vrhunske trenere, što znači da ga država plaća dodatnih 15-ak tisuća kuna.

“Ne mogu naći drugog trenera. Da mogu naći drugog trenera, ja bih mu rekla ‘ajde ti tamo gdje hoćeš ići’. Ja ne mogu bez njega, što se tiče sportskog svijeta. Koji će trener uzeti Sandru Perković? Od Kubanke? Od Njemice? Od Australke? Od Amerikanke? I za koji novac?” izjavila je Sandra.

Podsjetimo, naša sportašica se ostvarila i u visokoj politici. Na parlamentarnim izborima 8. studenog 2015. izabrana je za zastupnicu u Hrvatskom saboru na listi stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti kao zamjena za zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, dok je 11. rujna 2016. godine na istoj listi osvojila 221 preferencijski glas te nije ponovno ušla u Sabor.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.