Prati nas

Vijesti

Moglo je i ranije

Štromar: Novac za referendum se može bolje iskoristiti, Vlada i sindikati se trebaju dogovoriti

‘Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati. Ipak treba raditi i na reformama, a veliki dio reforme je već napravljen u mirovinskom sustavu’, tvrdi ministar.

Objavljeno

|

Predrag Štromar (screenshot: TV Našice)

Dok se čeka da sindikati prebroje potpise prikupljenje za referendumsku inicijativu “67 je previše”, a kažu da će ih biti gotovo 700.000, iz vladajuće koalicije stižu prvi signali da bi se referendum mogao izbjeći, ako zainteresirane strane sjednu za stol.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar (HNS) kaže da mirovinska reforma ide dalje, no uz četiri izmjene obuhvaćene referendumskim pitanjem. “Mislim da ne bi trebalo biti referenduma nego bismo trebali sjesti i dogovoriti se o pitanjima zbog kojih su prikupljani potpisi. Trebalo bi uštedjeti tih stotinjak milijuna kuna i od njih izgraditi vrtiće, škole ili stanove”, kazao je Štromar prije sjednice užeg kabineta Vlade.

“Građani su dali svoje mišljenje i mi ih trebamo slušati. Ipak treba raditi i na reformama, a veliki dio reforme je već napravljen u mirovinskom sustavu”, zaključio je Štromar.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.