Prati nas

Show

Zimzelen

50 godina karijere: Odbio je pjevati Skalinadu, a sada se snima film o Kićinom životu

‘Povodom obljetnice objavit ću album s pedeset i pet mojih najvećih hitova, a pjesme koje će se naći na tom nosaču zvuka birat ću uz pomoć moje vjerne publike.’

Objavljeno

|

Krunoslav Kićo Slabinac (screenshot: CMC)

Krunoslav Kićo Slabinac 9. lipnja obilježit će 50 godina glazbene karijere. Na Poljudu će nastupiti s Terezom Kesovijom, Meri Cetinić, Milom Hrnićem, Zlatkom Pejakovićem i ostalim glazbenicima. I bit će to tek početak službene proslave pola stoljeća pjesme ovog slavonskog slavuja.

“Čekaju me koncerti u Australiji, Americi i Kanadi. Zbog tih nastupa morao sam prolongirati svečane koncerte što ću ih na jesen održati u Hrvatskoj. U planu je, naime, moj jesenski nastup u zagrebačkom HNK, koncert u Splitu i još dva do tri koncerta u većim našim gradovima na kojima ću radno i svečano proslaviti obljetnicu koja nije okrugla, ali mi je jednako draga. Nema nas puno koji se možemo pohvaliti da imamo pedeset i petogodišnji glazbeni staž”, govori glazbenik za Jutarnji list .


Manje je poznato da je prvo njemu bilo nuđeno da otpjeva legendarnu “Skalinadu”, no tadašnji je Kićin producent to odbio, a pjesmu je na Splitskom festivalu otpjevao veliki Kićin prijatelj Oliver Dragojević. “Nikad mi nije bilo krivo zbog toga”, kazao je Kićo.

“Povodom obljetnice objavit ću album s pedeset i pet mojih najvećih hitova, a pjesme koje će se naći na tom nosaču zvuka birat ću uz pomoć moje vjerne publike. Uz to uskoro krećemo sa snimanjem dokumentarnog filma o mom životu, a radit će ga moja osječka i zagrebačka ekipa, kao i ljudi s kojima sam snimao video spot za pjesmu ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ posvećenu mom pokojnom ocu od kojeg sam naslijedio ljubav prema glazbi”, pohvalio se Kićo Jutarnjem.

Podsjetimo, pjevač je nedavno otkrio i kako je Titu pjevao u dnevnom boravku te da je Jovanka Broz plakala na svevremensku Kićinu “Crnu ženu”. Više pročitajte ovdje.

.

Show

Potresno: Uzvanici na predsjedničin prijem stigli neklimatiziranim autobusom, mokri i znojni

U autobusu nije bilo klime pa su pripadnici društvene elite pred predsjednicu došli znojni i povenuli.

Objavljeno

|

Autor

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je svečani prijem povodom Dana državnosti. Na Pantovačku su se tako okupili uglednici i poznati građani te neki manje poznatiji; od sportaša, preko glumaca, političara do zvijezda glazbenih reality emisija.

Velik dio njih krenuo je ZET-ovim autobusom bez klimatizacije i to u najtoplijem dijelu dana kada se Zagreb pretvara u uzavreli kotao uz temperatura zraka koja premašuje 30 °C. Među njima je bio i Dino Jelusić, mladi mentor iz HTV-ove emisije Zvijezde pjevaju. Putem društvenih mreža zabavno je izvijestio javnost da ide put predsjedničkih dvora te da se svi ‘selebritiji’ voze u tim nehumanim uvjetima.


U paklenom autobusu bila je i glumica Anja Šovagović Despot koja se nadovezala na Dininu izjavu i rekla kako svi u autobusu izgledaju kao “potpuni jadnici” jer su mokri i znojni. “Znači ovo je strašno”, zaključio je Jelusić na kraju snimke.

Što se samog prijema tiče, nakon što su državnu himnu izvele sestre Husar, društvena elita uživala je u pjesmi “Dolazak Hrvata“ Marka Perkovića Thompsona i pjesmi “Croatio ponosna u duši“, Nenada Ninčevića i Branimira Kopitovića. Ta dva domoljubna glazbena broja izveo je uniformirani Tomislav Kreš, mladi pjevač iz HTV-ove emisije “A strana” uz Jazz orkestar Hrvatske vojske. 

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP