Prati nas

Show

Zimzelen

50 godina karijere: Odbio je pjevati Skalinadu, a sada se snima film o Kićinom životu

‘Povodom obljetnice objavit ću album s pedeset i pet mojih najvećih hitova, a pjesme koje će se naći na tom nosaču zvuka birat ću uz pomoć moje vjerne publike.’

Objavljeno

|

Krunoslav Kićo Slabinac (screenshot: CMC)

Krunoslav Kićo Slabinac 9. lipnja obilježit će 50 godina glazbene karijere. Na Poljudu će nastupiti s Terezom Kesovijom, Meri Cetinić, Milom Hrnićem, Zlatkom Pejakovićem i ostalim glazbenicima. I bit će to tek početak službene proslave pola stoljeća pjesme ovog slavonskog slavuja.

“Čekaju me koncerti u Australiji, Americi i Kanadi. Zbog tih nastupa morao sam prolongirati svečane koncerte što ću ih na jesen održati u Hrvatskoj. U planu je, naime, moj jesenski nastup u zagrebačkom HNK, koncert u Splitu i još dva do tri koncerta u većim našim gradovima na kojima ću radno i svečano proslaviti obljetnicu koja nije okrugla, ali mi je jednako draga. Nema nas puno koji se možemo pohvaliti da imamo pedeset i petogodišnji glazbeni staž”, govori glazbenik za Jutarnji list .


Manje je poznato da je prvo njemu bilo nuđeno da otpjeva legendarnu “Skalinadu”, no tadašnji je Kićin producent to odbio, a pjesmu je na Splitskom festivalu otpjevao veliki Kićin prijatelj Oliver Dragojević. “Nikad mi nije bilo krivo zbog toga”, kazao je Kićo.

“Povodom obljetnice objavit ću album s pedeset i pet mojih najvećih hitova, a pjesme koje će se naći na tom nosaču zvuka birat ću uz pomoć moje vjerne publike. Uz to uskoro krećemo sa snimanjem dokumentarnog filma o mom životu, a radit će ga moja osječka i zagrebačka ekipa, kao i ljudi s kojima sam snimao video spot za pjesmu ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ posvećenu mom pokojnom ocu od kojeg sam naslijedio ljubav prema glazbi”, pohvalio se Kićo Jutarnjem.

Podsjetimo, pjevač je nedavno otkrio i kako je Titu pjevao u dnevnom boravku te da je Jovanka Broz plakala na svevremensku Kićinu “Crnu ženu”. Više pročitajte ovdje.

.

Show

Baku (63) iz teretane opsjedaju mladi muškarci. ‘Osjećam se kao da ne starim!’

Mladolika trostruka baka u teretanu odlazi pet puta tjedno. Kaže, ta joj je rutina neophodna kako bi mogla izlaziti s muškarcima koji su nekoliko desetljeća mlađi od nje.

Objavljeno

|

Autor

Lesley Maxwell (63) iz australskog Melbournea prava je fitness profesionalka koja je svoju strast za treniranjem pretočila u posao – naime ona radi kao osobni trener.

Ono što je zanimljivo jest da je počela raditi na svom tijelu tek kada je navršila 48 godina. Odluku je donijela nakon razvoda od 13 godina mlađeg supruga. Samo godinu dana kasnije, osvojila je i prvu sportsku titulu pa je ubrzo ostavila posao vizažistice i promotorice.


Promjeni životnog stila, objašnjava, duguje to što s njom žele izlaziti mladići. I zbog toga se osjeća bolje no ikad. “Obožavam biti jaka i pobjeđivati dečke u podizanju utega. Majka mi je govorila da dečki ne vole mišićave cure, ali ja znam da to nije istina.”

Mladolika trostruka baka u teretanu odlazi pet puta tjedno. Kaže, ta joj je rutina neophodna kako bi mogla izlaziti s muškarcima koji su nekoliko desetljeća mlađi od nje. “Uvijek mi prilaze mlađi muškarci. Osjećam se kao da ne starim.“

Svojim vršnjakinjama savjetuje da porade na prehrani, izbace procesuiranu hranu i takozvano brzogrizno smeće. A onda se trebaju baciti na treniranje s utezima kako bi se tijelo pomladilo, ruke zategnule i stražnjica podignula. Čini se kao dobar savjet. Uostalom, pogledajte.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP