Prati nas

Show

Zimzelen

50 godina karijere: Odbio je pjevati Skalinadu, a sada se snima film o Kićinom životu

‘Povodom obljetnice objavit ću album s pedeset i pet mojih najvećih hitova, a pjesme koje će se naći na tom nosaču zvuka birat ću uz pomoć moje vjerne publike.’

Objavljeno

|

Krunoslav Kićo Slabinac (screenshot: CMC)

Krunoslav Kićo Slabinac 9. lipnja obilježit će 50 godina glazbene karijere. Na Poljudu će nastupiti s Terezom Kesovijom, Meri Cetinić, Milom Hrnićem, Zlatkom Pejakovićem i ostalim glazbenicima. I bit će to tek početak službene proslave pola stoljeća pjesme ovog slavonskog slavuja.

“Čekaju me koncerti u Australiji, Americi i Kanadi. Zbog tih nastupa morao sam prolongirati svečane koncerte što ću ih na jesen održati u Hrvatskoj. U planu je, naime, moj jesenski nastup u zagrebačkom HNK, koncert u Splitu i još dva do tri koncerta u većim našim gradovima na kojima ću radno i svečano proslaviti obljetnicu koja nije okrugla, ali mi je jednako draga. Nema nas puno koji se možemo pohvaliti da imamo pedeset i petogodišnji glazbeni staž”, govori glazbenik za Jutarnji list .


Manje je poznato da je prvo njemu bilo nuđeno da otpjeva legendarnu “Skalinadu”, no tadašnji je Kićin producent to odbio, a pjesmu je na Splitskom festivalu otpjevao veliki Kićin prijatelj Oliver Dragojević. “Nikad mi nije bilo krivo zbog toga”, kazao je Kićo.

“Povodom obljetnice objavit ću album s pedeset i pet mojih najvećih hitova, a pjesme koje će se naći na tom nosaču zvuka birat ću uz pomoć moje vjerne publike. Uz to uskoro krećemo sa snimanjem dokumentarnog filma o mom životu, a radit će ga moja osječka i zagrebačka ekipa, kao i ljudi s kojima sam snimao video spot za pjesmu ‘Otiš’o je s mirisima jutra’ posvećenu mom pokojnom ocu od kojeg sam naslijedio ljubav prema glazbi”, pohvalio se Kićo Jutarnjem.

Podsjetimo, pjevač je nedavno otkrio i kako je Titu pjevao u dnevnom boravku te da je Jovanka Broz plakala na svevremensku Kićinu “Crnu ženu”. Više pročitajte ovdje.

.

Show

Baletom na ledu i velikim vatrometom otvoren je Advent u Zagrebu

No to je tek djelić ove subotnje večeri u metropoli, jer Advent se proširio i na Europski trg, kod HNK, u kino Tuškanac, u Oktogon, na Trg bana Jelačića i na Strossmayerovo šetalište.

Objavljeno

|

Autor

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu na Manduševcu i službeno je počeo ovogodišnji Advent u Zagrebu. I ove godine, glavna atrakcija najbolje europske božićne destinacije je Ledeni park, klizalište na Tomislavcu koji je otvoren baletom na ledu – predstavom “Orašar u Ledenom kraljevstvu”.

Zamrznuti parter su otvorile prva žena zagrebačkog turizma Martina Bienenfeld i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, dok je sam “Orašar u Ledenom kraljevstvu” kulminirao velikim vatrometom na svodu jednog od najljepših zagrebačkih trgova.


Glavne klizačke zvijezde bili su Antonio Souza-Kordeiru i Lana Petranović, naši nagrađivani mladi klizači s brojnim svjetskim priznanjima koje su na ledu podržali klizači iz Klizačkog kluba Pahuljice. Uz to, upaljene u i lampice na Zrinjevcu. No to je tek djelić ove subotnje večeri u metropoli, jer Advent se proširio i na Europski trg, kod HNK, u kino Tuškanac, u Oktogon, na Trg bana Jelačića i na Strossmayerovo šetalište.

foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura
foto: Sandro Bura

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP