Prati nas

Vijesti

Alarm

Crveno upozorenje: Zagreb će pogoditi vrh toplinskog vala

Kasno poslijepodne i u noći na petak u unutrašnjosti, osobito u središnjim predjelima, lokalno će biti izraženijih pljuskova, grmljavine te pojačanog vjetra.

Objavljeno

|

foto: Filip Filipović/Pixabay

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za vrlo veliku opasnost od toplinskog vala za Zagreb u kojem je u 9 sati izmjereno 27°C. Metropola je, dakle, „u crvenom“, dok se za Karlovac, Knin, Rijeku, Split i Dubrovnik navodi „velika opasnost“ od toplinskog vala. Najviša dnevna temperatura kretat će se uglavnom od 32 do 36 °C, ponegdje u Dalmaciji te središnjim predjelima i viša.

Kasno poslijepodne i u noći na petak u unutrašnjosti, osobito u središnjim predjelima, lokalno će biti izraženijih pljuskova, grmljavine te pojačanog vjetra. Vjetar većinom slab, na Jadranu slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak te bura, koja će u noći na petak na sjevernom dijelu naglo pojačati.

Sutra na kopnu malo niža temperatura

I sutra će biti pretežno sunčano, na kopnu uz malo nižu dnevnu temperaturu. Rano ujutro u gorju te na sjeverozapadu prolazno povećana naoblaka, lokalno uz pljuskove i grmljavinu. Puhat će umjeren, na udare mjestimice i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita ujutro s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 22 do 26, u gorju malo niža, a najviša dnevna od 28 do 33, na obali i otocima i do 35 °C.

Sve o vrućinama i kako ih preživjeti potražite na ovom linku.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.