Prati nas

Show

Istina

Ian McKellen: ‘Nitko se ne rađa s predrasudama. To je nešto što naučite’

Ovaj britanski glumac dugogodišnji je aktivist za gej prava, a upravo je lansirao novi projekt koji bi trebao dati podršku starijim članovima LGBTIQ zajednice.

Objavljeno

|

Ian McKellen (screenshot: Youtube)

Jedan od najpopularnijih glumaca današnjice, najviše zahvaljujući ulozi Gandalfa iz Gospodara prstenova, sir Ian McKellen (80) ne prestaje koristiti svoju slavu kako bi svijet učinio sretnijim i tolerantnijim mjestom.

Ovaj britanski glumac dugogodišnji je aktivist za gej prava, a upravo je lansirao novi projekt koji bi trebao dati podršku starijim članovima LGBTIQ zajednice.

U suradnji s Britanskim LGBT fondom, program nazvan „Ponos u starenju“, trebao bi pomoći u borbi protiv predrasuda i diskriminacije s kojom se susreću stariji pripadnici zajednice u Velikom Mančesteru, grofoviji na sjeverozapadu Engleske. Cilj je, između ostaloga, starijima osigurati pomoć u kući, pristup udomiteljskoj skrbi i potrebnoj njezi.

Govoreći prilikom predstavljanja programa u Manchesteru, McKellen je rekao: “Nitko se ne rađa s predrasudama. To je nešto što naučite.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.