Prati nas

Vijesti

Juriš na Pantovčak

Milanović objavio kandidaturu. Kaže, bit će predsjednik s karakterom

Predsjedničku kandidaturu je objavio na dan kada HDZ slavi 30. obljetnicu osnutka stranke.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: SDP/Youtube)

Nekadašnji premijer i šef SDP-a Zoran Milanović potvrdio je kandidaturu za predsjednika  – objavom na Facebook stranici. To mu je prva objava od stranačkih izbora 2016. godine na kojima je pobijedio Davor Bernardić. “Predsjednik s karakterom”, poruka je objavljena u bojama hrvatske zastave.

Nakon ove objave na društvenim mrežama, doznalo se da je Predsjedništvo SDP-a jednoglasno predložilo Zorana Milanovića za stranačkog kandidata za predsjednika Republike Hrvatske. Prijedlog treba odobriti Glavni odbor, koji bi sjednicu trebao održati za nekoliko tjedana, no očekuje se da će to biti samo formalnost.

Bernardić: SDP od Milanovića očekuje pobjedu na izborima

“On je čovjek s velikim političkim iskustvom koji funkciji predsjednika može vratiti dignitet. On za tu funkciju ima više nego dobre reference”, izjavio je šef SDP-a Davor Bernardić koji najavljuje da će stranka “razgovarati s modernim progresivnim strankama s kojima dijeli iste vrijednosti, kojima su neupitni antifašizam i temelji ljudske slobode”. Takve stranke je pozvao da podrže SDP-ovog kandidata i da zajedno krenu u početak promjena u Hrvatskoj.

Gdje je Milanović bio u međuvremenu?

Milanović je na čelu SDP-a bio od 2007. do 2016. godine, a premijersku dužnost obnašao je od 2011. do početka 2016. kada se povukao iz politike i osnovao konzultantsku tvrtku EuroAlba Advisory.

Ukupni prihodi tvrtke za prošlu godinu iznose 744.970 kuna, što je povećanje od 20-ak posto u odnosu na 2017. kada su prihodi iznosili 625 tisuća kuna. Oko 115 tisuća kuna bili su ukupni rashodi Milanovićeve tvrtke, samo 13 tisuća kuna veći nego u prošlom promatranom razdoblju.

Bruto dobit iznosila je pak 629 tisuća kuna, odnosno 552.952 kune nakon plaćanja poreza, što pokazuje da je neto dobit u odnosu na 2017. godinu povećana za oko 93 tisuće kuna. To je kao da je cijelu prošlu godinu primao mjesečnu plaću od 46 tisuća kuna.

Predsjedničku kandidaturu je objavio na dan kada HDZ slavi 30. obljetnicu osnutka stranke.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.