Prati nas

Vijesti

Vraća se

SDP je odabrao – Zoran Milanović je njihov predsjednički kandidat

Navodno je u oba provedena istraživanja dobio više od 50 posto podrške, čime je u golemoj prednosti u odnosu na sve ostale kandidate među kojima su bili i Tonino Picula, Ivo Josipović, Rajko Ostojić, a navodno i Davorko Vidović, Biljana Borzan…

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: SDPHrvatske/Youtube)

Zoran Milanović bit će kandidat SDP-a na idućim predsjedničkim izborima. Bivši premijer i šef te stranke tako će postati izazivač Kolindi Grabar-Kitarović, ako se ona odluči upustiti u utrku.

Kako javlja Večernji list, u ponedjeljak bi se trebala održati sjednica Predsjedništva stranke, na kojoj će jedna od tema biti upravo predsjednički izbori i na koju Davor Bernardić, kažu Večernjakovi izvori iz vrha SDP-a, dolazi s rezultatima dviju anketu koje je uže stranačko vodstvo nedavno naručilo, a koje su trebale ispitati raspoloženje članova SDP-a, odnosno raspoloženje SDP-ovih simpatizera prema mogućim predsjedničkim kandidatima.

Kako Večernji doznaje, od više članova vodstva u anketama se našlo čak osam jakih stranačkih imena, a upravo je ime bivšeg premijera i bivšeg stranačkog lidera Zorana Milanovića debelo odskočilo. Navodno je u oba provedena istraživanja dobio više od 50 posto podrške, čime je u golemoj prednosti u odnosu na sve ostale kandidate među kojima su bili i Tonino Picula, Ivo Josipović, Rajko Ostojić, a navodno i Davorko Vidović, Biljana Borzan…

Rezultati ankete Bernardiću će sada, među ostalim, poslužiti kao najbolji argument zašto predizbori nisu potrebi, ali i kao alibi za sve one koji ne smatraju da bi stranka trebala podržati bivšeg šefa. A osim “neljubiteljima” Zorana Milanovića koji sjede u predsjedništvu stranke rezultati istraživanja će mu posebno dobro doći i na sjednici glavnog odbora koji odluku o tome tko će biti SDP-ov predsjednički kandidat mora potvrditi na svojoj sjednici. Ona bi se, kako stvari stoje, mogla održati do kraja mjeseca, piše Večernji.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.