Prati nas

Vijesti

Dalija Orešković istaknula je kandidaturu. Ona je treća žena u utrci za Pantovčak

‘Smatram da je izuzetno važno progovarati o onim temama za koje sam sigurna da na način na koji ću ja to iznositi i govoriti, neće progovarati niti jedan drugi kandidat.’

Objavljeno

|

Dalija Orešković (screenshot: N1)

Dalija Orešković, šefica stranke Start i bivša predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, objavila je za Novu TV da izlazi kao kandidatkinja predsjedničke izbore. Nakon Katarine Peović (RF) i Kolinde Grabar-Kitarović (HDZ), iz čijeg je ureda iscurila neslužbena potvrda kandidature, Orešković je treća žena koja je istaknula ovu ambiciju.

“Odluku sam donijela u jeku izbijanja ovih korupcijskih afera u izvršnoj vlasti. Činjenica da na društvenu nepravdu, koju korupcija stvara, koja je ušla u sve pore države i društva, niti jedan od do sada istaknutih kandidata ne nudi prihvatljiva rješenja i prihvatljiv odgovor. Kandidaturu ističem zbog toga što se čini, u ovom trenu, da su sve institucije, koje bi trebalo sudjelovati u borbi protiv korupcije, ili potopljene ili na najboljem putu da ih se u potpunosti eutanazira, kao što je to slučaj s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa. Zbog svega toga, smatram da je izuzetno važno progovarati o onim temama za koje sam sigurna da na način na koji ću ja to iznositi i govoriti, neće progovarati niti jedan drugi kandidat”, objasnila je Dalija Orešković.


“Jedan poraz ne može biti razlog za obeshrabrenje”, kazala je na pitanje o europskim izborima na kojima stranka Start nije osvojila niti jedan mandat.

Orešković je komentirala i Zorana Milanovića (SDP), s obzirom da se čini da cilja na “njegovo” biračko tijelo.  Kaže, o njemu bi se moglo svašta pozitivnoga reći, no nije dobar kandidat za predsjednika, jer bi održavao status quo. “Baš zbog njegove prethodne političke karijere smatram da se neće moći odlučnije zalagati za dokidanje stranačkoga uhljebljivanja, neće se moći založiti za progresivne antikorupcijske politike”, kaže kandidatkinja Orešković.

.

Vijesti

Pavić o nasljedniku: Josip je smiren, napadaju ga neradnici iz Mirovinskog

‘Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.’

Objavljeno

|

Autor

Bivši ministar rada i novi ministar regionalnog razvoja i europskih fonodova Marko Pavić iza N1 televiziju istaknuo je da je kompetentan za novi posao jer je i u bivšem ministarstvu nadgledao europski socijalni fond.

Kaže kako je od 10,7 milijardi eura koje su Hrvatskoj na raspolaganju u tekućem financijskom razdoblju vodio dvije milijarde kroz Ministarstvo rada i europski socijalni fond. “Tako da poznajem strukture i podigli smo ugovorenost što govori da sam uspješno radio na europskom socijalnom fondu.”


Za svog nasljednika Josipa Aladrovića kaže da je dobro vodio HZMO, a kaže da su kaznenu prijavu protiv njega podignuli neradnici iz HZMO-a te da je ona odbačena. “Josip je vrhunski menadžer, smirena osoba, dvije godine je upravljao s 40 milijardi kuna i vjerujem da će biti odličan ministar.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP