Prati nas

Stil i ljepota

Izgledajte dobro

Stil ne nestaje u pedesetima. Savjeti o zdravlju i modi od 80-godišnje manekenke

Besprijekoran stil ne prestaje kad napunite 50. Kako starimo, mi žene prednost dajemo udobnosti pred stilom, no to i dalje ne znači da se trebamo prestati zabavljati modom.

Objavljeno

|

foto: Valerie Ramsey/Instagram

Jeste li na naslovnicama modnih magazina primijetili sve više žena u zrelijim godinama? Doista, više nije rijetkost na modnoj pisti ili u editorijalu vidjeti ženu u pedesetim godinama, no manekenka od 80 godina nije tako česta pojava. Pa kad se takva doista pojavi, vrijedi poslušati što ona ima za reći o tome kako izgledati i osjećati se dobro bez obzira koje dobi bili.

Predstavljamo vam Valerie Ramsey čija je životna priča i više nego zanimljiva.

30 godina je provela kao majka šestero djece i domaćica, da bi se s 53 godine po prvi put zaposlila kao glasnogovornica jednog turističkog resorta. Kad su joj bile 63 godine, uočio ju je filmski producent nakon čega je sudjelovala u uspješnoj modnoj kampanji. Sa 70 je počela pisati i držati predavanja, a njezina prva uspješnica zove se “Izgledati i biti najbolji što možete u bilo kojoj dobi”. Sa 74 napisala je i drugu knjigu. Sada joj je 80 godina, spisateljica je, predavačica i uspješna manekenka.

Ovo su savjeti o zdravlju i ljepoti koje je podijelila s magazinom Sixty and Me.

Zapamtite – stil je bezvremen!

Besprijekoran stil ne prestaje kad napunite 50. Kako starimo, mi žene prednost dajemo udobnosti pred stilom, no to i dalje ne znači da se trebamo prestati zabavljati modom. Možete birati između stotina opcija stoga se ne zadovoljavajte nekim krpama. Pokušajte, eksperimentirajte i istražujte!

Znajte koji je tip vašeg tijela

I odjenite se s obzirom na taj tip. To znači da trebate pronaći komade odjeće koji vam najviše laskaju. Potražite komade koji izražavaju određen stav, u kojima će vam biti udobno i u kojima ćete se osjećati moćno. Čak i ako prednost dajete udobnosti, ne morate se skrivati iza prevelikih jakni i majica. Doista imate bezbroj opcija koje samo čekaju da ih otkrijete.

Ne zaboravite nakit

Čak i najdosadnija majica može se spasiti uz kakav zanimljiv komad nakita. Velike ogrlice su dobar početak. Investirajte u nešto nakita kojim ćete podići svoju garderobu. To, naravno, ne znači da morate potrošiti jako puno novca jer se i među bižuterijom te na sajmovima antikviteta može naći jako zanimljivih i jeftinih komada.

Iskažite samopouzdanje

Samopouzdanje dolazi s godinama i na se neki način uči. Naučite se osjećati dobro u vlastitoj koži. To uopće nije sebično, već način na koji se prezentirate drugima i kako se prema njima odnosite. Tako ćete postati svjesniji vlastite vrijednosti i sposobnosti.

Njegujte sretne i zdrave odnose s drugima

Nemojte se izolirati. Okružite se prijateljima i rođacima koji su vam dragi. Druženje s dragim ljudima, dokazano je, pruduljuje život i čini ga ugodnijim, zdravijim i zabavnijim. Također, ako uz sebe imate nekoga kome se možete povjeriti, bit će vam lakše prebroditi teške trenutke kakvih ima u svakom životu.

Porazgovarajte s nutricionistom

Poznata vam je izreka “Ono si što jedeš!”. Pitajte stručnjaka za prehranu kako pomoći svome tijelu i kako unijeti više hranjivih sastojaka. Put do zdravlja ide prvenstveno preko tanjura.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.