Prati nas

Vrt

Digitalno vrtlarenje

Smart posuda za cvijeće koja vam javlja što biljci treba

Čak i oni rođeni bez ‘zelenog palca’ zahvaljujući pametnoj posudi za cvijeće moći će imati raskošan balkon na kojemu će mu zavidjeti svi susjedi. Zahvaljujući senzorima i emotikonima na stijenci posude, posuda vam javlja što vašoj biljuci treba.

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Ako spadate među one ljude kojima nikako ne polazi za rukom uzgojiti neku biljku, pa čak ni održati na životu lončanicu koju ste dobili na dar, stiglo je rješenje za vas. Najnoviji izum jedne mlade tvrtke iz Luksemburga mogao bi vam pomoći da prestanete zavidno gledati susjedov raskošni balkon.

Naime, predstavljena je posebna posuda za biljke koja podsjeća na nekad popularnu igračku Tamagochi i koja izrazima lica vlasniku daje do znanja u kakvom je stanju biljka i što joj je potrebno. Posuda za biljke Lua tako ima 15 različitih izraza lica koji se mijenjaju zahvaljujući senzorima te tako upozoravaju da biljci treba vode, svjetlosti ili nešto treće.

Izrazi lica se prikazuju na malom LCD monitoru na vanjskoj stijenki posude, a uređaj je aplikacijom spojen s mobilnim uređajem. Vlasnik biljke mora unijeti o kojoj vrsti biljke se radi, a Lua posuda će sama izračunati što je sve biljci potrebano i kako je pravilno njegovati.

Kreatori Lua posude pokrenuli su i internet kampanju pomoću koje skupljaju sredstva za nastavak proizvodnje, a želite li i sami iskušati pametnu posudu za cvijeće, morate ćete prilično odriješiti kesu. Naime, Lua posude prodaju se za 111 dolara – i to je cijena s popustom!

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.