Prati nas

Vijesti

Učenje u igri

Dovedite unuke u park Ribnjak, otvorena je ZGodionica

Ovo je drugo izdanje festivala koji ima status događaja od posebne važnosti za Grad Zagreb.

Objavljeno

|

ZGodionica na ribnjaku (foto: Zagreb.hr)

U Zagrebačkom Ribnjaku otvoren je drugi po redu Dječji festival ZGodionica. Festival je namijenjen djeci od 1. do 14. godine, a ulaz je besplatan.

Od 23. kolovoza do 8. rujna od 10,00 do 21,00 sat djeca će imati priliku učiti te otkrivati svoje vještine kroz mnogobrojne radionice, sportske aktivnosti, likovne radionice, sadnju biljaka, čitanje priča za laku noć, a očekuje ih i dječji disco, škola grafita, razne predstave, adrenalinski park i mnoga druga iznenađenja.

Prilikom otvaranja ZGodionice, gradonačelnik Milan Bandić posebno je zahvalio organizatorima napomenuvši kako se radi o idealnom terminu održavanja, poslije godišnjih odmora, a prije polaska u školu. “Ovdje imamo edukaciju, interakciju, druženje, recikliranje, ekologiju…. ono što svako dijete treba znati. Sve što je vezano uz djecu, a organizirano je na ovako lijep način Grad će uvijek podupirati”, rekao je.

Idejna voditeljica scenografije Tajana Čanić Stanković objasnila je da je ove godine ZGodinica puno bogatiji i veći festival od prošle sa proširenom scenografijom. “Moramo se pohvaliti i s dvije nove instalacije, našim divom koji spava, a koji je u cijelosti napravljen od recikliranog materijala te livadom s gigantskim gljivama koje po noći svijetle”, kaže Čanić Stanković.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.