Prati nas

Vijesti

Novo svetište

Na Savici će se graditi Stepinčevo svetište. Bandić i Bozanić potpisali su predugovor

Na sastanku je istaknuta i važnost suradnje Grada i nadbiskupije u turističkom sektoru, budući da crkve ‘čine nezamjenjiv dio sakralne, kulturne i turističke ponude glavnog grada Hrvatske’.

Objavljeno

|

11 novih crkava u Zagrebu
foto: Siniša Bogdanić

Kardinal Josip Bozanić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dogovorili su potpisivanje predugovora za lokaciju izgradnje svetišta bl. Alojziju Stepincu na Trnjanskoj Savici.

“Time će se steći zakonski preduvjeti za početak realizacije projekta gradnje crkve na Trnjanskoj Savici koja je prva župa posvećena blaženom Alojziju Stepincu nakon njegove beatifikacije 2. listopada 1998. godine”, stoji u priopćenju Zagrebačke nadbiskupije.

Na sastanku je istaknuta i važnost suradnje Grada i nadbiskupije u turističkom sektoru, budući da crkve “čine nezamjenjiv dio sakralne, kulturne i turističke ponude glavnog grada Hrvatske”.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.