Prati nas

Vijesti

67 je previše

Aladrović: Nema razloga da sindikati zovu građane na ulice

Ako Sabor ne raspiše referendu, Sindikati su spremni pozvati građane na ulice kako bi osigurali poštovanje volje 750.000 potpisnika zahtjeva.

Objavljeno

|

Josip Aladrović (screenshot: HTV)

Ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović kaže da ne vidi razlog da sindikalne središnjice pozivaju građane na ulicu vezano uz referendumsku inicijativu “67 je previše”.

“Idući potezi su na Hrvatskom saboru, vidjet ćemo”, rekao je ministar prije sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. Kaže, potpisi su pobrojani, poslani u Hrvatski sabor te će zastupnici najvjerojatnije u prvom ili drugom tjednu zasjedanja raspravljati o tome.

Sindikati su ranije od Hrvatskog sabora raspisivanje referenduma na temelju inicijative “67 je previše” o mirovinskoj reformi. “Referenduma mora biti jer se volja građana mora poštivati, zastupnici su u sabor ušli voljom građana, a ako je ne žele poštivati, naša je dužnost da pozovemo građane na ulice kako bi rekli što misle o takvoj vladi i saboru”, izjavio je sindikalist Mladen Novosel.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.