Prati nas

Show

Živahan i zdrav

Bebek: ‘Imam 75 godina. Moji koncerti su i danas slika vitalnog čovjeka’

‘vala svima koji nemaju kompleks ići na koncert starijeg ili mlađeg pjevača nego smatraju da je pozitivno ići na moj koncert, pun dobre energije i emocija.’

Objavljeno

|

Željko bebek (screenshot: Ono nešto naše/Croatia records)

“Nekada su me znali pitati – viski – da ili ne? Danas bi odgovor bio ne! Prije 15-ak godina shvatio sam da moja životna dob zahtjeva od mene neke promjene s obzirom na to da bih želio što je moguće duže ostati u ovom što radim, a za to je potrebna fizička sprema.”

Izjavio je to pjevač Željko Bebek u velikom razgovoru za 100posto. U priči o o odrastanju, Bijelom dugmetu, solističkoj karijeri i ljubavnom životu, pjevačka ikona otkrila je i tajnu svoje vitalnosti.

“Zdravlje, jasno, prije svega, njega si dobio ili ne, ali uvijek mu možeš pomoći. Zato sam prije 17 godina bacio cigarete koje su mi bile porok, bio sam svjestan da na određeni način one remete glasnice. Onda sam zapravo razmišljao o tome smijem li si dozvoliti prekomjernu težinu. Ne spadam u deblje ljude, uvijek sam bio mršav, ali danas i o tome vodim računa da ako dođem do 79 kilograma moram sebe vratiti na 72 kilograma.”

“Ne prakticiram rigorozne dijete, probao sam neke, ali ne prakticiram ih, nego korekcijom prehrane skidam težinu. I to pozitivno utječe na zdravlje i fizičku spremu. Moji koncerti su stoga i danas slika vitalnog čovjeka, jednako otkad me pamte. To je zaključak ljudi koji dolaze na moje koncerte. Nije mi nikada bio problem priznati moje godine, iduće godine navršit ću 75. Hvala svima koji nemaju kompleks ići na koncert starijeg ili mlađeg pjevača nego smatraju da je pozitivno ići na moj koncert, pun dobre energije i emocija”, kaže Bebek.

Formu održava i teretanom, no ne pretjeruje u njoj. Voli i bicikl, drži kondiciju i nosi uza se jedan lijep boravak u prirodi. “To obično radim u Starom Brodu na Kupi. Ribolov je isto tako način odmora i rekreacije, sjedinjuje vas s prirodom, to je vrlo važno. To vam je to. Pravilno se hranim, ne više od dva puta tjedno masnije meso, uglavnom se jede riba, povrće, voće, domaće vino u umjerenim količinama. Viski – ne, ali tu i tamo s društvom uživam u jednoj čašici dobrog viskija, i dalje je to gušt”, zaključuje glazbena legenda za 100posto.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.