Prati nas

Show

Mediji nekad i danas

Goran Milić: Danas ima više istine u medijima nego što se u bivšoj državi moglo objaviti

O umirovljeničkim danima kaže da mu prolaze ‘na refule’, sedam dana monotono, a onda ludih tjedan-dva kao da je u početničkim godinama,

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Goran Milić (screenshot: AJB)

Jedan od neupitnih novinarskih autoriteta s područja bivše Jugoslavije, Goran Milić, vraća se na male ekrane dokumentarnim serijalom “Cuba si, Cuba no” koji će se od 15. rujna prikazivati na Hrvatskoj televiziji. Tim povodom dao je i intervju Večernjem listu u kojem se dotaknuo i slobode medija nekad i danas.

O cenzuri se, kaže, nekada nije javno govorilo. “Ali smo na ovaj ili onaj način znali što je granica preko koje tekst, izvještaj neće biti objavljeni, a novinar će biti upozoren, kritiziran ili kažnjen”, objašnjava Milić pa dodaje da u današnjim medijima ima više senzacionalizma nego prije 30 godina. “Ali u mnogim tekstovima ima više istine danas nego što se moglo objaviti nekada”, navodi.


O umirovljeničkim danima kaže da mu prolaze “na refule”, sedam dana monotono, a onda ludih tjedan-dva kao da je u početničkim godinama. Ipak priznaje, nije vitalan kao što bi želio: “Hodam sporo, bojim se da ću stati krivo, u neku rupu na cesti ili zapeti za nešto pa, užasa li, slomiti kuk! Prijeđem li više od 1000 koraka na dan, mislim da sam puno vježbao. A najviše se opuštam kada vozim auto po našim divnim cestama. Vi mlađi teško možete razumjeti naše razloge za sreću. Prvo na Jadranu nije bilo ceste nego smo prometovali jadnim, starim, sporim brodovima. Onda je došla magistrala, ali nismo imali automobile. A danas tu je ta divna magistrala koja na svakom kilometru budi nostalgiju. Ili možemo birati fantastičnu autocestu kojom se stigne začas. Uz to imam i auto.”

.

Show

Tereza Kesovija predstavila novu pjesmu ‘Ima te’

Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly, kaže Tereza.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Jeste li već poslušali novu pjesmu Tereze Kesovije? Ova istinska diva hrvatske glazbe predstavila je svoj novi singl naziva “Ima te”, koji je baš za Terezu napisao Aljoša Šerić, frontman grupe Pavel.

Pjesmu, koja bi se ubrzo mogla naći rame uz rame s ostalim legendarnim Terezinim evergrinima, prati i video spot u kojem je Tereza oživjela duh prerano preminule monegaške princeze i velike glumice zlatnog doba Hollywooda – Grace Kelly, koju je sama i osobno poznavala.


“Spot potpisuje Katja Restović, snimali smo u Istri, a ona je mene zamislila u luksuznom kabrioletu i da sam poput Grace Kelly. Jer sam imala vrlo lijep odnos s tom divnom osobom. I sve je bilo idealno osim bijelog šala koji se opirao zakonima fizike i letio na krivu stranu. I to me jako srdilo”, kazala je Tereza za Jutarnji.hr.

Na predstavljanju pjesme bila je i velika Terezina prijateljica Gabi Novak, ali i članovi Terezine obitelji, prije svega njena unuka Mila, kći Alana Ungara, Terezinog sina iz braka s glazbenikom Mirom Ungarom, koja je upravo proslavila 30. rođendan.

“Sve ovo danas posvećujem prije svega mojoj Mili”, rekla je Tereza pokazujući na “svoje sveto trojstvo, svoju malu obitelj”. Poslušajte pjesmu:

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP