Prati nas

Show

Mediji nekad i danas

Goran Milić: Danas ima više istine u medijima nego što se u bivšoj državi moglo objaviti

O umirovljeničkim danima kaže da mu prolaze ‘na refule’, sedam dana monotono, a onda ludih tjedan-dva kao da je u početničkim godinama,

Objavljeno

|

Goran Milić (screenshot: AJB)

Jedan od neupitnih novinarskih autoriteta s područja bivše Jugoslavije, Goran Milić, vraća se na male ekrane dokumentarnim serijalom “Cuba si, Cuba no” koji će se od 15. rujna prikazivati na Hrvatskoj televiziji. Tim povodom dao je i intervju Večernjem listu u kojem se dotaknuo i slobode medija nekad i danas.

O cenzuri se, kaže, nekada nije javno govorilo. “Ali smo na ovaj ili onaj način znali što je granica preko koje tekst, izvještaj neće biti objavljeni, a novinar će biti upozoren, kritiziran ili kažnjen”, objašnjava Milić pa dodaje da u današnjim medijima ima više senzacionalizma nego prije 30 godina. “Ali u mnogim tekstovima ima više istine danas nego što se moglo objaviti nekada”, navodi.

O umirovljeničkim danima kaže da mu prolaze “na refule”, sedam dana monotono, a onda ludih tjedan-dva kao da je u početničkim godinama. Ipak priznaje, nije vitalan kao što bi želio: “Hodam sporo, bojim se da ću stati krivo, u neku rupu na cesti ili zapeti za nešto pa, užasa li, slomiti kuk! Prijeđem li više od 1000 koraka na dan, mislim da sam puno vježbao. A najviše se opuštam kada vozim auto po našim divnim cestama. Vi mlađi teško možete razumjeti naše razloge za sreću. Prvo na Jadranu nije bilo ceste nego smo prometovali jadnim, starim, sporim brodovima. Onda je došla magistrala, ali nismo imali automobile. A danas tu je ta divna magistrala koja na svakom kilometru budi nostalgiju. Ili možemo birati fantastičnu autocestu kojom se stigne začas. Uz to imam i auto.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.