Prati nas

Mozaik

Jesen u perivoju

Umirovljenici, na 16. Maksimirskim jesenima čekaju vas zdravstveni pregledi, radionice, izložbe…

U kulturno-umjetničkom program nastupiti će brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a održat će se i natjecanje u slikanju . Također, posjetitelji će moći sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama, razgledati izložbu likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije, te uživati u jutru poezije u paviljonu Jeka.

Objavljeno

|

Prvomajski grah u Maksimiru, 2019.
foto: Sandro Bura

Međunarodna manifestacija za osobe starije životne dobi, XVI. Maksimirske jeseni, i ove će se godine održati u parku Maksimir.

Riječ je o tradicionalnoj sportsko-rekreacijskoj, kulturno-umjetničkoj i zdravstveno-preventivnoj manifestaciji koja će se održati u utorak, 17. rujna s početkom u 10 sati.

Više od tisuću umirovljenika imat će priliku sudjelovati u kulturno-umjetničkom programu, a svi su pozvani da se pridruže brojnim zdravstveno-preventivnim pregledima kao što su mjerenje krvnog tlaka, pregled vida, sluha i još ponešto.

U kulturno-umjetničkom program nastupiti će brojna umjetnička društva iz cijele Hrvatske, a održat će se i natjecanje u slikanju . Također, posjetitelji će moći sudjelovati i u raznim kreativnim radionicama, razgledati izložbu likovnih uradaka nastalih u sklopu manifestacije, te uživati u jutru poezije u Paviljonu jeka.

Maksimir (foto: Sandro Bura)

U sklopu programa umirovljenici će se moći natjecati i u zabavnim sportskim disciplinama, kao što su – ribolov, boćanje i šah, a četiri discipline za sudionike su organizirane i na stazi zdravlja. Za sve je sudionike tradicionalno organiziran besplatan ručak i besplatan posjet Zoološkom vrtu.

Manifestacija se realizira u suradnji i partnerstvu javnih ustanova koje djeluju na području Gradske četvrti Maksimir i Grada Zagreba. Pokrovitelj manifestacije je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.