Prati nas

Show

Shuhada

Vratila se Sinead O’Connor, progovorila je o starenju i prelasku na islam

Još od djetinjstva je, objašnjava, proučavala razne svete spise tražeći boga, a islam je ostavila za kraj. Kaže, imala je predrasuda prema toj religiji.

Objavljeno

|

Od čega je umrla Sinead O'Connor?
Sinead O'Connor (screenshot: The Late Late Show)

Nakon petogodišnje pauze, turnejama se vratila proslavljena irska pjevačica nekad znana kao Shinead O’Connor, a danas Shuhada Sadaquat. Pod crvenim hidžabom, otpjevala je svoj najveći hit Nothing compares to U u emisiji The Late Late Show. Pjesma je to koju je originalno izvodio Prince, no upravo je s njom Sinead obilježila početak devedesetih.

Svoje prošlogodišnje obraćenje na islam objasnila je riječima kako je, proučavajući svete spise, shvatila da je cijeli život muslimanka. “Imam 52 godine. Odrasla sam u nekoj drugoj Irskoj koja je bila religijski neslobodna. I svi su bili jadni, nitko nije pronalazio radost u bogu”, ispričala je pjevačica voditelju Ryanu Tubridyju.

Još od djetinjstva je, objašnjava, proučavala razne svete spise tražeći boga, a islam je ostavila za kraj. Kaže, imala je predrasuda prema toj religiji. “Tada sam shvatila da sam doma. Muslimanka sam cijeli život, a nisam znala do tog trenutka.”

U emisiji je progovorila i o starenju. Kaže, iako ima 52 godine, osjeća se kao da je 17-ogodišnjakinja. “Što mi je tijelo starije, ja se osjećam mlađe. To je moje iskustvo starenja.”

Što se nekog velikog povratka na veliku scenu tiče, pjevačica kaže da nije bila sigurna da još uvijek ima publiku: “Ali da, ovo je neki mali povratak. Mislila sam da više nikoga ne zanimam. Mislila sam da nitko neće kupiti karte za nastupe ili me angažirati.”

Kao aktivistica Sinead se zalagala za ženska prava, sudjelovala je u kampanjama protiv rata i zlostavljanja djece, pjevala je na brojnim humanitarnim koncertima. Javnim nastupima je pokušavala i destigmatizirati mentalne bolesti. Udavala se četiri puta i ima četvero djece. U 2015. godini postala je baka.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.