Prati nas

Vijesti

Bez zastare

Kolakušić objasnio kako su lažni branitelji stekli status, najavljuje reviziju mirovina

Kolakušić kaže da su Upravnom sudu stizale žalbe da te ljude nitko nikada nije vidio u postrojbi niti su se istoj javljali. Misli da nelegalno stečene mirovine nisu tempi pasati.

Objavljeno

|

Mislav Kolakušić (screenshot: Youtube)

Eurozastupnik s predsjedničkim ambicijama Mislav Kolakušić, gostujući u programu javne televizije, komentirao je zahtjeve da se mirovine po posebnim propisima izdvoje iz mirovinskog sustava i stave na izravni teret proračuna. “I povlaštene i redovne mirovine se cijelo vrijeme isplaćuju iz proračuna, jer iz doprinosa to nije moguće”, misli Kolakušić koji najavljuje reviziju mirovina po posebnim propisima.

O potencijalnom buntu veterana Domovinskog rata, ako im se zagrabi u mirovine, Kolakušić kaže da razlikuje prave i lažne branitelje: “Radio sam deset godina na Upravnom sudu i vrlo dobro znam što znači pojam lažni branitelj.”

“Kako su nastale desetine tisuća lažnih branitelja i ratnih invalida? I zašto ste imali cijeli niz novih zakona o pravima i konstantno nove revizije? Ovako vam je to izgledalo u prošlosti: status se stjecao temeljem prvostupanjskog rješenja. Znači, daš sto maraka nekom doktoru, dobiješ list medicinskog papira, odeš u općinu koja izdaje prvostupanjsko rješenje. Nije bilo žalbe, jer tko će se žaliti? Osmišljen je sustav takozvane revizije tog statusa za koji su genijalci predvidjeli tri mjeseca. I tako ste dobili 300.000 osoba s određenim statusom i imate deset ljudi koji rade u revizijskom tijelu”, kazao je ovaj bivši sudac.

Kolakušić kaže da su Upravnom sudu stizale žalbe da te ljude nitko nikada nije vidio u postrojbi niti su se istoj javljali. Misli da nelegalno stečene mirovine nisu tempi pasati te da će oni koji tako misle, morati glasati za nekoga drugoga. “Sve što je posljedica kaznenog djela je ništavno”, zaključuje Kolakušić.  

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.