Prati nas

Vijesti

Mentalitet

Milanović optužio Kolindu za komunistički mentalitet: ‘Titov duh živi u njoj i dimi iz nje’

Spornu izjavu predsjednica je izrekla u Vukovaru kao kritiku sporosti procesuiranja ratnih zločina, a kasnije je u Biogradu izjavila da je pri tome mislila na Ustav RH.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: SDP/Youtube)

Predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović osvrnuo se u Rijeci na izjavu aktualne predsjednice i predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović (HDZ) kako bi “pravosuđe prije svega trebalo slušati narod”.

“Bez obzira što je maknula Titovu bistu s Pantovčaka duh Josipa Broza i komunizma i dalje duboko živi u njoj, kulja i dimi iz nje”, tvrdi Milanović pa dodaje: “Tako nešto ne možeš izjaviti ako nisi bio Titov pionir. To nije pametno ni dobro. Zakon nije algoritam, niti formula ili linearna jednadžba, uvijek je prisutan ljudski faktor kod tumačenja i primjene, ali da se pita narod, to može biti poziv na linč ili kršenje zakona. To ozbiljna i obrazovana osoba ne smije ni pomisiti, a kamoli reći.”

Podsjetimo, spornu izjavu predsjednica je izrekla u Vukovaru kao kritiku sporosti procesuiranja ratnih zločina, a kasnije je u Biogradu izjavila da je pri tome mislila na Ustav RH. “Mislim pod time da članak jedan Ustava kaže da u Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu, a drugo da je zakonski regulirano da bilo tko iz naroda može podnijeti prijavu, i da je Državno odvjetništvo dužno postupati i voditi postupak sukladno prijavi”, opravdala se Grabar-Kitarović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.