Prati nas

Ljubav

Nije kraj

Moj život s partnerom koji pati od impotencije

Isprva sam bila razočarana time da nećemo moći iskusiti onu ultimativnu bliskost, ali sada jedno drugome dajemo ogromno senzualno zadovoljstvo kroz milovanja, masaže i zagrljaje.

Objavljeno

|

foto: Murilo Folgosi/Pexels

“Kada sam se iznenada zaljubila u sedamdesetim godinama života, iznenadilo me ponovno otkriće mog libida. Tada sam već bila udovica nekoliko godina i nisam očekivala da ću ponovno osjetiti potrebu za seksom.” Piše to čitateljica The Guardiana u rubrici intimnih ispovijesti “Moj spolni život”. To pismo koje pokazuje da s erekcijom ne nestaje i tjelesni užitak prenosimo u cijelosti.

Moj partner, također, ima jaku želju pa smo se radovali našoj tjelesnoj ljubavi. No to nije bilo moguće zbog njegove erektilne disfunkcije uzrokovane kombinacijom čimbenika: godinama, zdravljem i lijekovima koje je uzimao. U prvim pokušajima bili smo nervozni i nespretni pa je problem postao vrlo uočljiv. Njegova reakcija bila je predvidljiva i razumljiva: bilo mu je neugodno, osjetio je sram i strah da će nemogućnost vođenja ljubavi potkopati našu vezu i dovesti do toga da ću se osjetiti neželjenom.

Isprva sam bila razočarana time da nećemo moći iskusiti onu ultimativnu bliskost, ali sada jedno drugome dajemo ogromno senzualno zadovoljstvo kroz milovanja, masaže i zagrljaje. Osjećam isti žar za izražavanje naše privlačnosti kao što bih ga osjetila da možemo imati potpuni spolni odnos.

Ono što mi doživljavamo toliko nam oplemenjuje život da se ljudi osmjehuju kad nas vide zajedno. Nadam se da on može prihvatiti sve što je lijepo u našoj ljubavi. Ne želim da zbog njegovog straha od “gubitka muškosti” ili osjećaja da me je razočarao pokvarimo tako dragocjen dar, tu vrtoglavicu mladenačke ljubavi koja se dogodila u godinama kada smo tako lako mogli skliznuti u život u sjećanjima i nostalgiji.

Povjerljivo: Znači li impotencija kraj ljubavnog života?

Svjesni smo da se radi o delikatnoj stvari, stoga vam nudimo mogućnost da nam potpuno anonimno kažete kako izgleda vaš spolni život i kako se nosite s impotencijom. Napišite nam svoja iskustva. Mi ćemo vaše pismo urediti i objaviti, a vi ćete moći pročitati reakcije na njega i savjete drugih čitatelja. Ponekad je dovoljno ispričati priču da biste stvari vidjeli jasnije ili pomogli drugima. Pišite nam putem anonimne stranice koju zovemo Povjerljivo (klikni ovdje).

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.