Prati nas

Mozaik

Dar s neba

Nakon prirodnog začeća, umirovljenica (67) rodila zdravu djevojčicu

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. rodila prirodno začeto dijete je Britanka koja je rodila u 59. godini života.

Objavljeno

|

foto: congerdesign/Pixabay

Žena koja se preziva Tian, ​​rodila je u petak carskim rezom zdravu djevojčicu u kineskoj provinciji Shandong, izvijestili su lokalni mediji. Vijest ne bi bila ni po čemu posebna da se ne radi o 67-ogodišnjakinji koja je tako postala najstarija Kineskinja koja je začela prirodnim putem.

Liječnici rodilišta u gradu Zaozhuangu potvrdili su da je 67-godišnjakinja rodila u njihovoj zdravstvenoj ustanovi, no nisu komentirali način na koji je gospođa Tian začela s obzirom na to da se bolničkom ginekologu javila kad je već bila trudna. CNN pak javlja da je zatrudnjela prirodno, ali uz pomoć pripravaka tradicionalne medicine. Još zanimljiviji podatak kaže da je gospođa Tian umirovljena liječnica i da je radila upravo u bolnici u kojoj je i rodila.

Dijete je rođeno carskim rezom. “Imali smo sreće, s obzirom na starost majke i zdravstvene komplikacije. Prilikom zahvata ustanovili smo da su njeni jajnici u sjajnom stanju, poput onih 40-ogodišnje žene”, kazao je Liu Wencheng, liječnik koji je vodio porod.

Beba je po porodu težila 2,56 kilograma. “To je dar s neba”, kaže 67-godišnji otac djevojčice. Naime, to je značenje imena koje su joj nadjenuli – Tianci. Gospođi Tian ovo je treće dijete. Sina je rodila 1977. godine, a najstariji unuk ove je godine postao punoljetan.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najstarija žena koja je 1997. rodila prirodno začeto dijete je Britanka koja je rodila u 59. godini života.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.