Prati nas

Mozaik

potez pravog poslodavca

Posebne poslovne pogodnosti za radnice u menopauzi

Ovim potezima nadaju se okončati stigmu u vezi menopauze tako što će omogućiti njezino bolje razumijevanje među osobljem i menadžmentom, kao i potaknuti stvaranje otvorenijeg radnog okruženje za one žene koje prolaze kroz ovu promjenu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

foto: silviarita/Pixabay

Britanski Channel 4 lansira politiku menopauze za svoje zaposlenice, piše Guardian. Namjera je normalizirati nešto što se često smatra tabu temom.

Podrška zaposlenicama koje proživljavaju simptome menopauze poput valunga, tjeskobe i premorenosti uključivati će mogućnost fleksibilnog radnog aranžmana i plaćenog godišnjeg odmora ukoliko se zaposlenice ne osjećaju dobro.


Mjere, u čijem je provođenju Channel 4 predvodnik u Velikoj Britaniji, uključivati će i privatno, rashlađeno i tiho radno okruženje te evaluaciju radnog mjesta kako bi se osiguralo da radno okruženje neće pogoršati njihove simptome.

Ova medijska kuća se nada da će se ovim potezima okončati stigma u vezi menopauze tako što će omogućiti njezino bolje razumijevanje među osobljem i menadžmentom, kao i potaknuti stvaranje otvorenijeg radnog okruženje za one žene koje prolaze kroz ovu promjenu.

Channel 4 najavio je svoju akciju na Svjetski dan menopauze koji se obilježava 18. listopada. Alex Mahon, vodeći čovjek Channela 4 izjavio je: “Channel 4 ovim normalizira tabu temu tako što je čini vidljivijom, a nadamo se da će potaknuti i druge u našem sektoru da poduzmu slične akcije kako bi podržali zaposlene žene da lakše prožive ovu tranziciju. Željeli smo otvoriti razgovor te potaknuti medijsku industriju da počne pričati više o tome kako se može poduprijeti žene koje prolaze menopauzu.”

Istraživanja pokazuju da 59 % žena sa simptomima menopauze tvrdi da se oni negativno odražavaju na njihov posao.

.

Show

Ponosni tata Šprajc pokazao djecu: ‘Sinovi Havaja’

Popularni voditelj Zoran Šprajc na Instagramu je objavio fotografiu u društvu dvojice sinova Mirona i Darjana. Osim njih, Šprajc ima i kćer Franku.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Omiljeni TV voditelj Zoran Šprajc trenutno je na godišnjem odmoru, a da mu je doista dobro i da uživa u slobodnom vremenu pokazuje objavama na društvenim mrežama. Tako je prije neki dan svoje pratitelje počastio slikom u kupaćim gaćama, a sada javnosti napokon pokazao i svoje skoro već odrasle sinove.

Na Instagramu je objavio fotografiju u društvu sinova Mirona (18) i Darjana (16), svi obučeni u havajske košulje, te ispod slike napisao “Sinovi havaja”. Popularni voditelj, inače, ima i kćer Franku kojoj je 19 godina.


O tome kako izlazi na kraj s troje tinejdžera u kući, Šprajc je svojevremeno za Story rekao: “Za divno čudo, ta se gomila pubertetskih hormona u kući i ne osjeti. Svatko od njih cool je na svoj način, a savjete im više dajem nego što ih oni trebaju. Sve su to već mali-veliki ljudi koji imaju izgrađen svjetonazor, karakter i navike, pa mi se čini da roditelji ponekad uzaludno pokušavaju usmjeriti dijete u smjeru u kojem bi oni željeli. Moje je da poštujem njihov izbor i da im u tome pomognem koliko god to mogu.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP