Prati nas

Mozaik

potez pravog poslodavca

Posebne poslovne pogodnosti za radnice u menopauzi

Ovim potezima nadaju se okončati stigmu u vezi menopauze tako što će omogućiti njezino bolje razumijevanje među osobljem i menadžmentom, kao i potaknuti stvaranje otvorenijeg radnog okruženje za one žene koje prolaze kroz ovu promjenu.

Objavljeno

|

foto: silviarita/Pixabay

Britanski Channel 4 lansira politiku menopauze za svoje zaposlenice, piše Guardian. Namjera je normalizirati nešto što se često smatra tabu temom.

Podrška zaposlenicama koje proživljavaju simptome menopauze poput valunga, tjeskobe i premorenosti uključivati će mogućnost fleksibilnog radnog aranžmana i plaćenog godišnjeg odmora ukoliko se zaposlenice ne osjećaju dobro.

Mjere, u čijem je provođenju Channel 4 predvodnik u Velikoj Britaniji, uključivati će i privatno, rashlađeno i tiho radno okruženje te evaluaciju radnog mjesta kako bi se osiguralo da radno okruženje neće pogoršati njihove simptome.

Ova medijska kuća se nada da će se ovim potezima okončati stigma u vezi menopauze tako što će omogućiti njezino bolje razumijevanje među osobljem i menadžmentom, kao i potaknuti stvaranje otvorenijeg radnog okruženje za one žene koje prolaze kroz ovu promjenu.

Channel 4 najavio je svoju akciju na Svjetski dan menopauze koji se obilježava 18. listopada. Alex Mahon, vodeći čovjek Channela 4 izjavio je: “Channel 4 ovim normalizira tabu temu tako što je čini vidljivijom, a nadamo se da će potaknuti i druge u našem sektoru da poduzmu slične akcije kako bi podržali zaposlene žene da lakše prožive ovu tranziciju. Željeli smo otvoriti razgovor te potaknuti medijsku industriju da počne pričati više o tome kako se može poduprijeti žene koje prolaze menopauzu.”

Istraživanja pokazuju da 59 % žena sa simptomima menopauze tvrdi da se oni negativno odražavaju na njihov posao.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.