Prati nas

Vijesti

Poček plaćanja

Što se događa s Titolandom? Kineska investitorica tražila je odgodu plaćanja

Kao razlog zatražene odgode navedena je činjenica trenutno nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine, zbog kojih je otežan prijenos novčanih sredstava.

Objavljeno

|

foto: Google Maps

Iako je još u svibnju potvrđeno da će u nekadašnji objekt političke škole u Kumrovcu kineski investitori uložiti 2 milijuna eura od ukupno 200 milijuna eura investicija u Hrvatsku, to se još uvijek nije dogodilo.

Portal eZadar je iz Ministarstva državne imovine dobio informaciju da Zhongya nekretnine, tvrtka gospođe Jiang Yu, nije još uplatila novac za takozvani Hotel Zagorje, iako je po slovu ugovora to trebala učiniti do 25. rujna. Umjesto toga, zatražila je odgodu plaćanja.

Kao razlog zatražene odgode navedena je činjenica trenutno nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine, zbog kojih je otežan prijenos novčanih sredstava, piše eZadar. “Ministarstvo državne imovine je uvažilo navedene razloge te je sukladno članku 3. Ugovora o kupoprodaji, pozvalo kupca na izvršenje ugovornih obveza do 11. studenog 2019. godine. Napominjemo da je sukladno Ugovoru o kupoprodaji, tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o., dužna platiti i zatezne kamate, po stopi u skladu s posebnim zakonom”, kaže se u objašnjenju Ministarstva državne imovine.

Podsjetimo, očekivalo se da će to biti početak takozvanog Titolanda, turističke atrakcije zasnovane na liku Josipa Broza Tita. Yu je tada izjavila: “Poštujem povijest i Tito je vrlo važan dio povijesti ovog područja. Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju.” Špekuliralo se i kako je ovo tek prva u nizu investicija Kineza u Zagorje te da su iduće na redu Krapinske Toplice.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.