Prati nas

Vijesti

Poček plaćanja

Što se događa s Titolandom? Kineska investitorica tražila je odgodu plaćanja

Kao razlog zatražene odgode navedena je činjenica trenutno nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine, zbog kojih je otežan prijenos novčanih sredstava.

Objavljeno

|

foto: Google Maps

Iako je još u svibnju potvrđeno da će u nekadašnji objekt političke škole u Kumrovcu kineski investitori uložiti 2 milijuna eura od ukupno 200 milijuna eura investicija u Hrvatsku, to se još uvijek nije dogodilo.

Portal eZadar je iz Ministarstva državne imovine dobio informaciju da Zhongya nekretnine, tvrtka gospođe Jiang Yu, nije još uplatila novac za takozvani Hotel Zagorje, iako je po slovu ugovora to trebala učiniti do 25. rujna. Umjesto toga, zatražila je odgodu plaćanja.


Kao razlog zatražene odgode navedena je činjenica trenutno nepovoljne političke situacije između Posebne upravne regije Hong Kong i Republike Kine, zbog kojih je otežan prijenos novčanih sredstava, piše eZadar. “Ministarstvo državne imovine je uvažilo navedene razloge te je sukladno članku 3. Ugovora o kupoprodaji, pozvalo kupca na izvršenje ugovornih obveza do 11. studenog 2019. godine. Napominjemo da je sukladno Ugovoru o kupoprodaji, tvrtka Zhongya nekretnine d.o.o., dužna platiti i zatezne kamate, po stopi u skladu s posebnim zakonom”, kaže se u objašnjenju Ministarstva državne imovine.

Podsjetimo, očekivalo se da će to biti početak takozvanog Titolanda, turističke atrakcije zasnovane na liku Josipa Broza Tita. Yu je tada izjavila: “Poštujem povijest i Tito je vrlo važan dio povijesti ovog područja. Nadamo se da možemo napraviti novi stil u turizmu, povećati bruto domaći proizvod i pomoći lokalnoj zajednici u njezinom razvoju.” Špekuliralo se i kako je ovo tek prva u nizu investicija Kineza u Zagorje te da su iduće na redu Krapinske Toplice.

.

Vijesti

Kolinda skupila potpise: Pobjedu temeljim na brizi za starije sugrađane

‘Nema stajanja, nastavljamo raditi, pričati s našim ljudima, do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu!’

Objavljeno

|

Autor

Prvoga dana prikupljanja potpisa za predsjedničku kandidaturu, aktualna predsjednica prikupila je svih potrebnih 10.000 potpisa. Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je jutros svoj štanda u Zadru s kojeg je pozvala građane da potpišu za optimizam i za bolju Hrvatsku.

“Pobjedu temeljim na svom programu, na boljim plaćama i radnim mjestima u Hrvatskoj, na brizi za starije sugrađane kojima treba posvetiti više pozornosti, na inovacijama, razvoju gospodarstva, razvoju demokracije, borbi protiv korupcije i mnogim drugim temama”, rekla je Grabar-Kitarović.


“Upravo su mi javili s terena da smo prikupili prvih 10.000 potpisa. Nema stajanja, nastavljamo raditi, pričati s našim ljudima, do kraja, u pobjedu, za vas, za Domovinu! Vaša predsjednica”, napisala je HDZ-ova kandidatkinja iza 16 sati na Facebooku. U objavu je stavila i fotografiju s oduševljenim umirovljenicima.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP