Prati nas

Vijesti

Zvončići, zvončići

Advent u Zagrebu počinje 30. studenog i trebao bi biti bolji no ikad

Posebno bi zanimljiv trebao biti Oktogon u kojem će se organizirati koncerti, a novina je i ‘Advent pod lanternom’. Naime, zborovi će pratiti nažigače koji na Gornjem gradu pale plinske lampe.

Objavljeno

|

Kolike su cijene na Adventu?
foto: Siniša Bogdanić

Prema onome što je otkrila Turistička zajednica Grada Zagreba, motiv ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu bit će – Orašar. Manifestacija počinje zadnjeg dana studenog i potrajat će do 7. siječnja iduće godine. Sve će koštati oko 5,5 milijuna kuna, no turistička dobit trebala bi biti nemjerljivo veća.

Program će početi paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu, no tehnikalija će se upogoniti i nekoliko dana ranije kako bi se na vrijeme otklonile moguće nepravilnosti. “Prigodni program otvaranja Adventa imat ćemo i na Prekrižju, to će se dogoditi prije glavnog paljenja svijeće. Nakon toga je otvaranje Ledenog parka i program na Zrinjevcu”, rekla je šefica TZGZ-a Martina Bienenfeld.

Posebna će pozornosti biti posvećena Europskom trgu, budući da će za vrijeme manifestacije Hrvatska preuzeti i predsjedanje Europskom unijom. Ledeni park na Tomislavcu trebao bi dobiti novo ruho i sadržaje, dok će se drugu godinu zaredom svemu priključiti i najvrjedniji gradski perivoj Maksimir te Zoološki vrt.

Advent u Maksimiru
foto: Sandro Bura

Na Tuškancu će se projicirati božićni filmovi, a i Hrvatsko narodno kazalište trebalo bi izaći iz svoje zgrade. Muzej osamdesetih će podsjetiti turiste kako se Božić nekada slavio u Jugoslaviji.

foto: Sandro Bura

Posebno bi zanimljiv trebao biti Oktogon u kojem će se organizirati koncerti, a novina je i “Advent pod lanternom”. Naime, zborovi će pratiti nažigače koji na Gornjem gradu pale plinske lampe. 10. prosinca u Zagreb stižu i švedski zborovi kako bi se proslavio i blagdan sv. Lucije.

Advent u Zagrebu
Perivoj Zrinjevac, Advent u Zagrebu (foto: Siniša Bogdanić)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.