Prati nas

Vijesti

10.000 branitelja

Branitelji od Vlade traže povrat umanjenih mirovina

Objavljeno

|

foto: Siniša Bogdanić

Kako javlja HRT, čini se da slijede novi financijski zahtjevi prema državi. Članovi novog rukovodstva Sindikalne podružnice hrvatskih branitelja Zadar uputili su danas Vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja zahtjev kojim se traži povrat umanjenih braniteljskih mirovina koje su, kažu, umanjene dva puta za deset posto, 2010. i 2014. godine.

“Zakonom o umanjenju mirovina su mirovine umanjene 2010. onima koji su imali preko 3.500 u 2014. onima koji su imali preko 5.000 kuna mirovinu. Dakle, onima koji su imali preko 5.000 kuna je dvaput smanjena 10 posto. Odluka Ministarstva branitelja i Vlade iz 2017. je bila da se to vrati, ali to nije učinjeno. Novi zakon o hrvatskim braniteljima izrijekom kaže da se to mora vratiti. Riječ je o nešto više od 10.000 ljudi, na nivou Zadra 500-tinjak ljudi”, izjavio je pravni povjerenik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, Vedran Uranija.

Na medijskoj konferenciji predstavljeno je i novo rukovodstvo sindikalne Podružnice hrvatskih branitelja Zadar – proširenog tipa pri Samostalnom sindikatu Hrvatske u sklopu SSSH, koje je izabrano 13. studenoga.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.