Prati nas

Vijesti

Peticija

Hrelja najavio peticiju za podizanje cenzusa za dopunsko osiguranje

Istovremeno Sindikat umirovljenika Hrvatske upozorava da su dogovor o povećanju cenzusa s vladajućima dogovorili oni i to nakon mini prosvjeda koje su organizirali tri četvrtka zaredom na Markovu trgu, za vrijeme redovnog okupljanja ministara.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja brani Plenkovićevu mirovinsku reformu. Na optužbe o nacionalizaciji drugog mirovinskog stupa odgovara da se negdje mora ulagati te da su reakcije oporbe - pretjerano dramljenje.
Silvano Hrelja, predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika

Hrvatska stranka umirovljenika najavila je akciju prikupljanja potpisa za povećanje prihodovnog cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje. Potpisi će se prikupljati od sutra (15. 11.) do 15. prosinca.

“Pravo na zdravlje i dostupnost zdravstvene zaštite je ustavna kategorija. Dio njih nema novaca, ali imaju pravo na zdravlje. Nereagiranjem na ovakav prijedlog zakona stvaramo dilemu kod građana – imamo li socijalnu državu ili imamo državu koja stvara socijalu i sirotinju”, rekao je Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a. Misli da bi građani neovisno o stranačkoj pripadnosti, dobi i svjetonazoru trebali podržati prikupljanje potpisa.

Istovremeno Sindikat umirovljenika Hrvatske upozorava da su dogovor o povećanju cenzusa s vladajućima dogovorili oni i to nakon mini prosvjeda koje su organizirali tri četvrtka zaredom na Markovu trgu, za vrijeme redovnog okupljanja ministara. Hreljinu akciju nazvali su “manipulativnom i pokvarenom“.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.