Prati nas

Vijesti

Bitka za već izboreno?

‘Manipulativno i pokvareno!’ Sindikat umirovljenika optužio Hrelju da se kiti tuđim perjem

Povećanje cenzusa je razlog višekratnih prosvjeda Sindikata umirovljenika na Markovu trgu, a upravo je prošlog četvrtka postignut načelni dogovor s ministrom mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem.

Objavljeno

|

Tko je Silvano Hrelja?
Silvano Hrelja (foto: HSU.hr)

Na adrese redakcija stigao je poziv na konferenciju za medije Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) koja bi se trebala održati u četvrtak. Tema je, kažu u dopisu, peticija HSU-a za dostupnost zdravstvene zaštite za starije i siromašne.

“Najavljujemo akciju prikupljanja potpisa na području cijele Hrvatske za povećanje cenzusa za dopunsko zdravstveno osiguranje. Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja pojasnit će motive za ovu akciju, iznijeti zanimljive činjenice o našem javnom osiguravatelju i, kao i uvijek, u svom prepoznatljivom stilu –  sve potkrijepiti brojevima”, stoji u objašnjenju. HSU, naime, traži da cenzus za samca bude za samca 2.340 kuna, a za svakog člana istog kućanstva 1.830 kuna.

Podsjetimo, povećanje cenzusa je razlog višekratnih prosvjeda Sindikata umirovljenika (SUH) na Markovu trgu, a upravo je prošlog četvrtka postignut načelni dogovor s ministrom mirovinskog sustava Josipom Aladrovićem. “Razgovarali smo o tome na sastancima i naravno da ćemo pomoći. Kao što znate, tu je uključeno i Ministarstvo financija i Ministarstvo zdravstva i dat ćemo sve od sebe da taj cenzus povećamo najviše moguće unutar naših fiskalnih mogućnosti”, kazao je Aladrović predsjednici SUH-a Jasni Petrović pred kamerama.

Stoga i ne čudi reakcija iz SUH-a. “Ljudi moji, što je ovo? Sindikat i Matica umirovljenika uspjeli su mini prosvjedima pred Vladom i pregovorima s ministrima, ishoditi povećanje cenzusa za dopunsko osiguranje. No sada, kada je sve gotovo, “oporbeni” Hrelja pokušava pokvareno i manipulativno prikazati to kao svoj uspjeh pa hitno kreće u potpisivanje peticije za veći cenzus. Što je najparadoksalnije, poziva upravo Sindikat i Maticu da ga podrže! Hrelja, stvarno si pretjerao. Za svoju ogromnu plaću mogao bi doista nešto napraviti za umirovljenike”, objavio je SUH na svojoj Facebook stranici.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.