Prati nas

Vijesti

Istranka (79) povjerovala ‘bogatom rođaku’ s Facebooka pa ostala bez novca

Policija traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

Objavljeno

|

foto: WikimediaImages/Pixabay

Nakon priče o hrvatskim umirovljenicama koje su naivno povjerovale lažnima američkim marincima na Facebooku, prijavljen je novi slučaj u kojem je bez novca ostala 79-godišnja žena. Ona je pak povjerovala o priču o bolesnom, a bogatom rođaku.  

Naime, umaška je policija 27. studenoga zaprimila prijavu ove lakovjerne umirovljenice da je prevarena za više tisuća kuna. Žena je prijavila da joj se krajem listopada putem društvene mreže javila osoba koja joj se predstavila kao daljnji bolesni rođak koji joj je želi donirati više stotina tisuća eura. Uputio ju je da se javi drugoj osobi, navodnom odvjetniku, koji će joj potvrditi nasljedstvo.

Nakon što je žena kontaktirala drugu osobu te mu u dva navrata na bankovni račun uplatila iznos od više stotina eura,  shvatila je da je prevarena i odlučila događaj prijaviti. Policija sada traga za nepoznatim počiniteljem te još jednom upozorava građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve ili nesvjesno sudjelovali u počinjenju kaznenih djela.

“Ako vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192“, navodi policija u priopćenju.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.