Prati nas

Mozaik

Uranjeno božićno darivanje

NASA je darovala javnosti svoju čitavu kolekciju fotografija i videa

Ako vas zanima astronomija, jako će vas razveseliti najnovija odluka NASA-e. Svoju kompletnu kolekciju fotografija, zvukova i videa učinili su dostupnom internetskoj javnosti.

Objavljeno

|

Astronauti u otvorenom svemiru (foto: Nasa)

Bez obzira uživate li u promatranju noćnog neba ili se malo konkretnije bavite astronomijom, NASA je za vas pripremila pravu poslasticu. Svoju kompletnu kolekciju fotografija, zvukova i videa učinili su dostupnom internetskoj javnosti. Sada je, tako, moguće pronaći, pregledati i downloadati više od 140.000 fotografija i drugog materijala i to potpuno besplatno.

U NASA-in pretraživač dostupan na ovom linku sada možete upisati koji god pojam želite i tako pretražiti ogromnu bazu nevjerojatnih fotografija iz dalekog svemira. Kao dodatak, tu su još i fotografije astronauta, lansiranja raketa i raznih drugih NASA-inih događanja. Važno je napomenuti i da svaka fotografija dolazi s opsežnim opisom koji će sigurno razveseliti sve astronomske entuzijaste.

Pretražujući bazu podataka, možete odabrati želite li fotografije, video ili audio zapis. Zgodna opcija je i mogućnost pretraživanja po godini. Naravno, odmah smo testirali ovu mogućnost i ovo su fotografije koje smo “skinuli”.

Ionizirani ugljikovi atomi u sazviježđu Orion (foto: Nasa)
Biokovo iz svemira (foto: Nasa)
Uzgoj povrća na Međunarodnoj svemirskoj postaji (foto: Nasa)

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.