Prati nas

Mozaik

Uranjeno božićno darivanje

NASA je darovala javnosti svoju čitavu kolekciju fotografija i videa

Ako vas zanima astronomija, jako će vas razveseliti najnovija odluka NASA-e. Svoju kompletnu kolekciju fotografija, zvukova i videa učinili su dostupnom internetskoj javnosti.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Astronauti u otvorenom svemiru (foto: Nasa)

Bez obzira uživate li u promatranju noćnog neba ili se malo konkretnije bavite astronomijom, NASA je za vas pripremila pravu poslasticu. Svoju kompletnu kolekciju fotografija, zvukova i videa učinili su dostupnom internetskoj javnosti. Sada je, tako, moguće pronaći, pregledati i downloadati više od 140.000 fotografija i drugog materijala i to potpuno besplatno.

U NASA-in pretraživač dostupan na ovom linku sada možete upisati koji god pojam želite i tako pretražiti ogromnu bazu nevjerojatnih fotografija iz dalekog svemira. Kao dodatak, tu su još i fotografije astronauta, lansiranja raketa i raznih drugih NASA-inih događanja. Važno je napomenuti i da svaka fotografija dolazi s opsežnim opisom koji će sigurno razveseliti sve astronomske entuzijaste.


Pretražujući bazu podataka, možete odabrati želite li fotografije, video ili audio zapis. Zgodna opcija je i mogućnost pretraživanja po godini. Naravno, odmah smo testirali ovu mogućnost i ovo su fotografije koje smo “skinuli”.

Ionizirani ugljikovi atomi u sazviježđu Orion (foto: Nasa)
Biokovo iz svemira (foto: Nasa)
Uzgoj povrća na Međunarodnoj svemirskoj postaji (foto: Nasa)

.

Mozaik

Počinje najveći filmski festival na svijetu

U sklopu festivala kojeg zajednički organiziraju Tribeca Enterprises i YouTube, bit će prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora dvadeset i jednog vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i glazbenih nastupa.

Silvija Novak

Objavljeno

|

29. svibnja počinje najveći filmski festival na svijetu. No i taj će veliki kulturni događaj biti održan na internetu. Bez obzira na to što je ograničen samo na digitalnu sferu, festival “We Are One” doista će biti događaj bez presedana.

Naime, u sklopu festivala kojeg zajednički organiziraju Tribeca Enterprises i YouTube, bit će prikazano više od stotinu filmova po izboru selektora dvadeset i jednog vodećeg filmskog festivala iz više od 35 zemalja, uz prateći program razgovora, VR sadržaja i glazbenih nastupa.


Festival će trajati deset dana, a u središtu pažnje bit će oni filmovi koji donose promjene i povezuju globalnu publiku. “We Are One” filmski festival u potpunosti će se održati na YouTube kanalu u razdoblju od 29. svibnja do 7. lipnja.

Preko 35 zemalja predstavit će se s ukupno 23 narativna i osam dokumentarnih dugometražnih filmova, 57 narativnih i 15 dokumentarnih kratkih filmova, 15 arhivskih i četiri ekskluzivno festivalska razgovora, te pet programskih sadržaja iz domena virtualne realnosti, piše portal Arteist.

Detaljan program festivala možete pogledati na mrežnoj stranici festivala www.weareoneglobalfestival.com.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP