Prati nas

Vijesti

Sjajna odluka

Papa Franjo pretvorio je luksuznu palaču u prihvatilište za beskućnike

Osim toga, Centar nudi opremu i učitelje informatike, a osiguran je i prostor za rekreaciju i psihološko savjetovanje.

Objavljeno

|

Kako je papa Franjo slavio rođendan?
foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

Nedaleko Trga sv. Petra papa Franjo otvorio je Centar za beskućnike. Upravo je njima namijenio četverokatnu palaču na prestižnoj lokaciji. Na zdanju još uvijek stoji ime obitelji Migliori koja ga je sagradila u 19. stoljeću, a crkva ga posjeduje od 1930-ih.

Franjo je zadužio svojeg rizničara kardinala Konrada Krajewskog da palaču Migliori pretvori u učionicu, spavaonicu i blagovaonicu za siromašne. Tako su na dva kata smještene spavaonice za 50 osoba, no spremni su za hladnih dana prihvatiti i veći broj beskućnika. Na trećem katu služit će doručak i večeru za korisnike Centra.

Kuhinja će biti otvorena volonterima koji žele pripremati tople obroke za beskućnike koji se masovno okupljaju i na rimskim kolodvorima. Osim toga, Centar nudi opremu i učitelje informatike, a osiguran je i prostor za rekreaciju i psihološko savjetovanje.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.