Prati nas

Vijesti

Sjajna odluka

Papa Franjo pretvorio je luksuznu palaču u prihvatilište za beskućnike

Osim toga, Centar nudi opremu i učitelje informatike, a osiguran je i prostor za rekreaciju i psihološko savjetovanje.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

Nedaleko Trga sv. Petra papa Franjo otvorio je Centar za beskućnike. Upravo je njima namijenio četverokatnu palaču na prestižnoj lokaciji. Na zdanju još uvijek stoji ime obitelji Migliori koja ga je sagradila u 19. stoljeću, a crkva ga posjeduje od 1930-ih.

Franjo je zadužio svojeg rizničara kardinala Konrada Krajewskog da palaču Migliori pretvori u učionicu, spavaonicu i blagovaonicu za siromašne. Tako su na dva kata smještene spavaonice za 50 osoba, no spremni su za hladnih dana prihvatiti i veći broj beskućnika. Na trećem katu služit će doručak i večeru za korisnike Centra.


Kuhinja će biti otvorena volonterima koji žele pripremati tople obroke za beskućnike koji se masovno okupljaju i na rimskim kolodvorima. Osim toga, Centar nudi opremu i učitelje informatike, a osiguran je i prostor za rekreaciju i psihološko savjetovanje.

.

Vijesti

Ministar Beroš najavljuje ponovnu zabranu svadbi, u Splitu su zaraženi svatovi i mladenka

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 930. Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, s pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 866 osoba.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju ministar zdravstva Vili Beroš.

Ovu informaciju ministar je dao u svjetlu najnovijih brojki zaraza COVID-19 virusom koje dolaze iz Splita, a koje kažu da se na nedavno organiziranom vjenčanju u Splitu koronavirusom zarazilo zasad 12 osoba.


“U tu brojku su, prema poruci koju sam dobio iz Splita, uključena tri glazbenika, jedan fotograf i svatovi među kojima je i mladenka”, kazao je ministar Beroš. ‘Sporni’ pir se prije desetak dana održao u Splitu, u zatvorenom prostoru jednog od splitskih restorana.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP