Prati nas

Vijesti

Sjajna odluka

Papa Franjo pretvorio je luksuznu palaču u prihvatilište za beskućnike

Osim toga, Centar nudi opremu i učitelje informatike, a osiguran je i prostor za rekreaciju i psihološko savjetovanje.

Objavljeno

|

foto: Reynaldo Amadeu Dal Lin Junior Juba/Pixabay

Nedaleko Trga sv. Petra papa Franjo otvorio je Centar za beskućnike. Upravo je njima namijenio četverokatnu palaču na prestižnoj lokaciji. Na zdanju još uvijek stoji ime obitelji Migliori koja ga je sagradila u 19. stoljeću, a crkva ga posjeduje od 1930-ih.

Franjo je zadužio svojeg rizničara kardinala Konrada Krajewskog da palaču Migliori pretvori u učionicu, spavaonicu i blagovaonicu za siromašne. Tako su na dva kata smještene spavaonice za 50 osoba, no spremni su za hladnih dana prihvatiti i veći broj beskućnika. Na trećem katu služit će doručak i večeru za korisnike Centra.


Kuhinja će biti otvorena volonterima koji žele pripremati tople obroke za beskućnike koji se masovno okupljaju i na rimskim kolodvorima. Osim toga, Centar nudi opremu i učitelje informatike, a osiguran je i prostor za rekreaciju i psihološko savjetovanje.

.

Vijesti

Službeno je! Koronavirus je stigao u Hrvatsku. Zaraženi je zbrinut u Zagrebu

Ministar Beroš nije želio precizirati dob zaraženog. Epidemiološki podaci su uzeti i prema svima onima koji su kontaktirali s njim, bit će poduzete mjere nadzora.

Objavljeno

|

Autor

“Potvrđen je prvi pacijent s koronovirusom u Hrvatskoj. Nalazi se u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Riječ je o mlađem čovjeku koji ima blaži oblik bolesti. Javnost će biti promptno obaviještena o svim bitnim detaljima”, objavio je premijer Andrej Plenković.

“Zaraženi je boravio u talijanskom Milanu. Podižemo stupanj obrane. Koncentrirat ćemo se na pacijentove kontakte. U svakom slučaju ulazimo u fazu koja je na višoj razini pripravnosti i možemo odgovoriti na ovu ugrozu”, kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Upozorio je da je bolest slična gripi te da nema razloga za paniku.


Ministar Beroš nije želio precizirati dob zaraženog. Epidemiološki podaci su uzeti i prema svima onima koji su bili u kontaktu s pacijentom, bit će poduzete mjere nadzora. Oni koji su bili u bliskom kontaktu sa zaraženim, kaže ministar, najvjerojatnije će biti smješteni u karantenu. “Imamo scenarij koji je pripremljen za sve moguće opcije”, zaključio je Beroš.

“Dobro je da smo na vrijeme dignuli razinu pripravnosti. Vlada je popunila kadrovski cijeli stožer Civilne zaštite. Riječ je o ljudima s iskustvom. Očekujem od njih maksimalan angažman. Javnosti poručujem da ćemo poduzimati sve potrebno i da ćemo je o svemu transparentno informirati”, kazao je premijer.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP