Prati nas

Vijesti

Solidarno

SUH pozvao umirovljenike da podrže učitelje: Dođite na štakama, sa štapovima, bez njih!

‘U ponedjeljak ćemo vidjeti koliko građana podupire naše zahtjeve, kada ćemo držati prosvjed u 12.05 ‘Hrvatska mora bolje”, kaže sindikalist Mihalinec.

Objavljeno

|

Kad će prosvjed umirovljenika
foto: Sandro Bura

Sindikat umirovljenika Hrvatske pozvao je sve starije osobe da se pridruže prosvjedu radnika u prosvjeti.

“Dragi umirovljenici, sa šakama, štapovima i bez njih, budite u podne na Trgu bana Jelačića. U ime solidarnosti sa svojim djecm i unucima – za dobro školstvo i dostojanstvo učitelja”, objavio je SUH.

Podsjetimo, školski sindikati prosvjeduju u ponedjeljak u 12.05 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Okupljanje je u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske (HNK), odakle se u prosvjednoj povorci u 11 sati kreće na glavni zagrebački trg. Sindikati očekuju ogroman odaziv, najavili su da u Zagreb stiže 150 autobusa, ako ne i više.

“Omogućili smo roditeljima koji nisu iz Zagreba da s našim autobusima dođu na prosvjed. U ponedjeljak očekujemo Hrvatsku”, najavio je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.