Prati nas

Show

Fotografijom u snahinom krilu Kirk Douglas proslavio je 103. rođendan

Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece.

Objavljeno

|

Kirk Douglas (The Indian Fighter, 1955.)

„Ovaj frajer u mom krilu ima 103 godine! Sretan ti rođendan, tatice! Volim te svim srcem“, napisala je glumica Catherine Zeta-Jones na Instagramu uz fotografiju sa svojim svekrom, legendom američkog filma, Kirkom Douglasom.

Proslavivši 103. rođendan 9. prosinca, Douglas je možda postao i najstariji glumac na svijetu. Pravo ime mu je Išur Danielovič Demsky. Na filmu je nastupao čak 57 godina. Iako je potjecao iz siromašne obitelji, završio je fakultet, a bio je aktivan u hrvačkom timu. Da bi lakše završio studij, razmišljao je koji posao raditi, a gluma mu se učinila najboljom.

Oscara kao glumac nikad nije dobio, iako je bio nominiran čak tri puta. Tek sa 80 godina dobio je počasnog Oscara za doprinos filmskoj umjetnosti kao moralna snaga. Ženio se dva puta, ima četvero djece. Godine 1996. doživio je moždani udar, koji je opisao u svojoj knjizi “Udar sreće”. Napisao je 10 knjiga autobiografskih zapisa. Taj udar je opisao kao “najgori pakao koji čovjek može proživiti”.

Lani je, povodom 102. rođendana, kazao: “Imao sam predivan život i imam fantastičnu obitelj. Zahvalan sam na svemu što mi je život pružio.”

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.