Prati nas

Vijesti

8 sati

Hrelja piše zakonski prijedlog. ‘Omogućite umirovljenicima puno radno vrijeme!’

Ne očekuje podršku od Vlade, no spreman je za borbu svim sredstvima. Kako kaže, ako treba i građanskim neposluhom te dolaskom umirovljenika premijeru pod prozore.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja objavio je da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog izmjena Zakona o mirovinskom osiguranju. Riječ je o ispravljanju nepravde na koju već duže vrijeme upozorava i Sindikat umirovljenika Hrvatske, budući da je mogućnost punog radnog vremena uz zadržavanje mirovine dana samo nekim umirovljenicima.

“Želimo omogućiti da umirovljenici rade bez četverosatnog limita, pogotovo zato što se nakon šest godina primjene odredbe o radu umirovljenika pokazalo da njihov rad nije nikakva bauk niti ugrožava zapošljavanja mladih”, kaže Hrelja.

Ove je godine, objavio je, radilo svega 11.000 umirovljenika, što znači da ova skupina građana nije opasnost za mlade na tržištu rada. Prijedlog ide u smjeru da svatko tko želi može raditi puno radno vrijeme. Osim toga, podsjeća, i umirovljenici koji rade uplaćuju doprinose, poreze i prireze čime pune državni i lokalne proračune.

Ovu inicijativu podupire i SDP, objavio je saborski zastupnik te stranke Arsen Bauk. Hrelja pak ne očekuje podršku od Vlade, no spreman je za borbu svim sredstvima. Kako kaže, ako treba i građanskim neposluhom te dolaskom umirovljenika premijeru pod prozore.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.