Prati nas

Vijesti

Lupi petama

Lažni invalid Domovinskog rata uzeo je mirovinu, invalidninu i dionice

Mirovina mu je isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine.

Objavljeno

|

Povećavaju se prava pripadnika HVO-a i rastu invalidnine za HRVI
foto: Pixabay/MV

Osječko-baranjska policija priopćila je da sumnjiči 57-godišnjeg muškarca da je lažnom dokumentacijom stekao status branitelja te pripadajuću invalidninu. Prisvojio si je tako nekoliko stotina tisuća kuna.

Neimenovani muškarac se tako tereti da je od početka 2005. do kraja 2018., tijekom postupka priznavanja statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida, lažno prikazao činjenice sudjelovanja u Domovinskom ratu te okolnosti narušavanja zdravlja koje su uzrokovale invaliditet.

To mu je omogućilo da stekne braniteljsku mirovinu, invalidninu i dionice trgovačkih društava. Mirovina mu je isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine. Slučaj je na postupanje predan Državnom odvjetništvu.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.