Prati nas

Vijesti

Lupi petama

Lažni invalid Domovinskog rata uzeo je mirovinu, invalidninu i dionice

Mirovina mu je isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Pixabay/MV

Osječko-baranjska policija priopćila je da sumnjiči 57-godišnjeg muškarca da je lažnom dokumentacijom stekao status branitelja te pripadajuću invalidninu. Prisvojio si je tako nekoliko stotina tisuća kuna.

Neimenovani muškarac se tako tereti da je od početka 2005. do kraja 2018., tijekom postupka priznavanja statusa hrvatskog branitelja i hrvatskog ratnog vojnog invalida, lažno prikazao činjenice sudjelovanja u Domovinskom ratu te okolnosti narušavanja zdravlja koje su uzrokovale invaliditet.


To mu je omogućilo da stekne braniteljsku mirovinu, invalidninu i dionice trgovačkih društava. Mirovina mu je isplaćivana od srpnja 2009. do prosinca 2018. godine, a invalidnina od siječnja 2005. do prosinca 2018. godine. Slučaj je na postupanje predan Državnom odvjetništvu.

.

Vijesti

Markotić o životu nakon izbora i lijeku Remdeseviru: ‘Nije to nešto spektakularno’

U Hrvatskoj je sve veći broj novooboljelih od koronavirusa, a građani sutra izlaze na parlamentarne izbore. Hoće li se nakon njih pooštriti mjere?

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, objasnila je u programu Nove TV hoće li nakon izbora biti strožih mjera s obzirom na veliki porast zaraženih u Hrvatskoj.

“Postoje mehanizmi koji su vrlo učinkoviti. Ako se držimo distance, nosimo maske, koristimo dezinficijense i ne okupljamo se u velikom broju, možemo držati sve pod kontrolom. S druge strane sada je toplije vrijeme i lakše je sve kontrolirati nego zimi”, rekla je Markotić.


“U bolnici su 33 pacijenta, troje je na respiratoru. U Zagrebu je najveći broj pozitivnih i od toga je 11 posto hospitalizirano. Za njih je procijenjeno da im je potreban zdravstveni nadzor”, kaže Markotić i dodaje da je 80 posto lakših bolesnika te da je tako bilo i od početka.

“Ovo povećanje traje dva tjedna pa ćemo vidjeti u kojem će smjeru ići. Vjerujem da ćemo to značajno smanjiti kao i prvi put. Najbitnije da se vrlo brzo detektiraju oboljeli”, rekla je Markotić. “Prati se razvoj situacije i ako je neko mjesto rizično mjere će biti strože”.

O lijeku za ebolu, Remdesiviru, kaže se radi o lijeku koji ima određenu učinkovitost: “Po prvim ispitivanjima je dobio, prvo u Americi, onda i u EU, dobio jednu vrstu ubrzanog odobrenja za primjenu gdje određene koristi ima od tog lijeka. Ne da bismo rekli kako je to nešto spektakularno, ali bi mogao pomoći u određenim situacijama.”

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP