Prati nas

Vijesti

Tko se kome dopada

Žene češće biraju Milanovića, a muškarci Grabar-Kitarović

Kada bi se pitale samo žene, pobijedio bi Zoran Milanović, a kada bi se pitali samo muškarci, predsjednica bi ostala Kolinda Grabar-Kitarović.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: SDP/Youtube)

Muškarci bi na Pantovčaku većinom željeli da predsjednica ostane Kolinda Grabar-Kitarović, dok žene više preferiraju Zorana Milanovića. Pokazuju to rezultati preferencija predsjedničkih kandidata koje je za RTL provela agencija Promocija plus.

Kada se pogleda cijelo biračko tijelo, predsjednica  i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović još uvijek je u vodstvu s 26,8 posto u prosincu. SDP-ov kandidat Zoran Milanović bilježi potporu od 25,4 posto, dok je nezavisni kandidat Miroslav Škoro na 21 posto, a Mislav Kolakušić ima 10,6 posto.

No, kada se pogleda potpora među ženama i muškarcima, stvari stoje malo drugačije. Kada bi se pitale samo žene, u prvom krugu izbora pobijedio bi SDP-ov kandidat Zoran Milanović kojega preferira 27,7 posto ženskih ispitanica. Milanović među ženama bilježi 1 postotni poen veću potporu nego kada se pogleda cijela populacija. Na drugom mjestu među ženama je aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović s 25,9 posto.

Kolinda Grabar-Kitarović (foto: Siniša Bogdanić)

Među muškim ispitanicima u istraživanju s 27,6 posto najveću potporu ima Kolinda Grabar-Kitarović. Njezina potpora među muškarcima je oko jednog postotnog boda veća nego kada se gleda cijela populacija, javlja RTL. Na drugom mjestu kod muških ispitanika je Zoran Milanović s 22,9 posto, što je dva i pol postotnih poena manje nego u cijeloj populaciji. 

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.