Prati nas

Mozaik

Dobra poruka

Gej par koji želi udomiti dijete poručio hejterima: Udomite ih vi i riješite problem

Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja, kaže saborski zastupnik Marko Vučetić.

Objavljeno

|

Ivo Šegota i Mladen Kožić (screenshot: Youtube)

Ivo Šegota i Mladen Kožić istospolni su par koji želi udomiti dijete. U Centru za socijalnu skrb su im odbili dati dozvolu za udomljavanje, oni su se žalili Ministarstvu, to nije prošlo pa su na Upravnom sudu dobili presudu bez mogućnosti žalbe prema kojoj imaju pravo ući u postupak za udomljavanje. Krenuli su ponovno u Centar i unatoč presudi dobili odbijenicu.

“Da sam sâm došao, ne bi me se propitivalo, bili bi presretni u Centru, imam najbolje godine, živim u urbanoj sredini, visoko sam obrazovan, situiran. Upadam u idealan prozor udomitelja”, rekao je Šegota za RTL. Mladen i Ivo žalit će se Ministarstvu obitelji i sigurni su da ono neće ponoviti glupost Centra te da će donijeti jedinu pravnu odluku.

Puno je onih koji bi im uskratili mogućnost udomljavanja, navodno zbog brige za djecu, a zapravo zbog predrasuda koje gaje prema homoseksualnim osobama. “Govorimo o tisuću i više djece koja svoje djetinjstvo provode u sirotištima. Svi ti protivnici neka udome dvoje, troje djece, koliko smo mi htjeli i riješili bismo sve probleme. Mi ne bismo imali koga udomiti i svi bi bili sretni osim nas dvojice. Mi smo država puna licemjerja, te koji su najglasniji ne vidimo da dolaze u Centar. A u Hrvatskoj kronično nedostaje udomitelja”, kazao je Ivo u programu RTL-a.

Vučetić: Zagovornici reducirane ljubavi žele Hrvatsku svesti na manijakalnu pseudo-tvorevinu

Ova je tema došla i do sabornice. Protekli tjedan razotkrila se gola zbilja Hrvatske, kazao je u svom slobodnom govoru Marko Vučetić iz Kluba nezavisnih zastupnika. “Imali smo nekoliko slučajeva koji nas maksimalno provociraju kao društvo. Svjedočili smo slučaju Ive Šegote i Mladena Kožića kojima je uskraćeno udomiteljstvo. Ono im je uskraćeno zbog jedne argumentacije, a to je protuhumana argumentacija.”

Marko Vučetić (screenshot: N1)

“Argumentacija koja proizlazi ih onih slojeva društva koji smatraju da njihov reducirani pogled, reducirana ljubav i reducirano roditeljstvo, reducirana kultura, reducirani jezik, reducirana vjera, reducirana humanost trebaju biti mjera humanosti čitave države”, kazao je Vučetić, podsjetivši da je Šegoti i Kožiću uskraćeno udomiteljstvo zbog toga što žive u istospolnoj zajednici.

Kaže da je to neprihvatljivo. „Ovi zagovornici reducirane ljubavi i reducirane zbilje ne shvaćaju da spolni čin i seksualnost ne ulaze u područje odgoja, udomiteljstva i posvajanja. Oni koji smatraju da zbog seksualne orijentacije nekome treba uskratit udomiteljstvo nisu ništa drugo nego manijakalni dijelovi društva koji Hrvatsku žele svesti na manijakalnu pseudotvorevinu’, kaže Vučetić.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.