Prati nas

Vijesti

Izbori 2019

‘Evo vam komunjara!’ Zoran Milanović prostački napadnut pred biralištem

Nakon što je pokušavao omesti davanje izjava novinarima, Milanović mu je priprijetio da će pozvati policiju, no to se u konačnici nije dogodilo.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: Youtube

Nakon što je u 10 sati i 30 minuta obavio svoju građansku dužnost, predsjednički kandidat Zoran Milanović (SDP) napadnut je verbalno ispred biračkog mjesta u Zagrebu.

Stariji muškarac vikao je pred okupljenim novinarima. “Pokazao je da je komunista, da je komunjara”, izvikivao je muškarac. Prema saznanju portala Index, riječ je o odvjetniku Branimiru Joviću. U trenutku kada je Milanović izlazio pred novinare povikao je: “Evo vam komunjara. Laže vas, a na kraju se otkrilo da je komunjara.” Kada se Milanović pokušao rukovati s njim, Jović je odgovorio: “Ne treba meni vaša ruka. Neću, zašto? Nisi dao ni predsjednici ruku, a meni bi dao ruku. Ti bi htio biti predsjednik? Ajde briši!”


Nakon što je pokušavao omesti davanje izjava novinarima, Milanović mu je priprijetio da će pozvati policiju, no to se u konačnici nije dogodilo. “Ovo nije slučajno, to vam je jasno. Ovo je posao, ali je prekasno. Ovakvi huligani me ne mogu izbaciti iz takta. To trpim i s tim živim već 20 godina. Nema veze, ovo je slobodna zemlja”, zaključio je predsjednički kandidat Milanović.

“Ja sam iz crkve izašao, ispovjedio se i pričestio se. Čist sam u srcu pa mogu reći što me volja. Ispovjedio sam se pa to mogu. Nitko mene nije poslao, zapamtite”, kazao je Jović Indexu.

.

Vijesti

Infektolog Ivić o Vidović Krišto: ‘Ne razumije, čini štetu, falsificira’

Njezina sloboda da ne nosi masku ne može ugrožavati nečiju slobodu da ostane zdrav.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

Saborska zastupnica Karolina Vidović-Krišto izbačena je danas iz sabornice jer nije htjela nositi masku. Političarka koja je u Sabor ušla na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore, već od prvog dana zasjedanja aktualnog saziva postala je miljenica protivnika protupandemijskih mjera.

Njeno inzistiranje na nenošenju maske komentirao je za Slobodnu Dalmaciju šef splitske infektologije Ivo Ivić. “Zastupnica se bavi stvarima koje jednostavno ne razumije. Ne znam kakve su to sve teorije urota ili što, ali gospođa čini veliku štetu jer je na poziciji saborske zastupnice koja bi trebala prosvjećivati, a ne falsificirati. Ona može željeti da nema bolesti COVID-19, ali epidemija je tu bez obzira na njezine naivne želje”


“Bolest je tu, neće nestati, ali noseći masku, držeći distancu, izbjegavanjem većih okupljanja, može se dobro upravljati krivuljom zaraženih. Vidjeli ste ovo ljeto, kad smo se malo više opustili, što se događa. I sad zamislite da poslušamo zastupnicu, skinemo svi maske, družimo se i pravimo se da SARS-CoV-2 ne postoji, pa nastao bi kaos. Ovako uz malu žrtvu možemo upravljati brojem oboljelih, dobro ih zbrinuti, te ostatak sustava može normalno raditi. Sve to ne bi se moglo kad bi se epidemija rasplamsala”, kaže Ivić pa nastavlja:

“Njezina sloboda da ne nosi masku ne može ugrožavati nečiju slobodu da ostane zdrav. Primjerice, što ako gospođa Krišto prenese virus nekoj drugoj osobi i ta osoba njezinu slobodu, dakle nenošenje maske, plati svojim životom? Maske su odlična zaštita, ali samo ako ih nosimo svi. Tada je transfer kapljica iz zaražene osobe prema drugoj zdravoj osobi smanjen na najmanju moguću mjeru – zaključuje Ivić, navodeći da je u ovih pola godine vidio brojne stare i mlade koji su umrli. Doduše, napominje, neki od njih su bili kronični bolesnici, ali da nisu pokupili virus danas bi bili – živi.”

“Ako i ne umrete od bolesti COVID-19, treba li vam da ležite na infektologiji i borite se zrak, imate tešku upalu pluća i budete ‘izvan stroja’ nekoliko mjeseci? Mislim da znate odgovor na to pitanje”, kaže za Slobodnu Ivić.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP