Prati nas

Vijesti

Starci na meti

Lički Osik: ‘Brinula’ o starcu pa mu ukrala 48 tisuća kuna

Novi slučaj pljačkanja staraca zabilježen je u Lici. Ovoga puta, kradljivica je bila plaćena da se brine o oštećenome.

Objavljeno

|

Povećanje mirovina u Federaciji
foto: Michal Jarmoluk/Pixabay

Policijski službenici Policijske postaje Gospić dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom iz Ličkog Osika zbog osnova sumnje da je u svibnju 2019. godine iskoristila nepažnju 89-godišnjaka u njegovoj obiteljskoj kući u Ličkom Osiku i ukrala mu bankovnu karticu i pripadajući PIN, izvijestila je policija.

Podižući novac na bankomatu, ukrala je 48.000 kuna, zbog čega je kazneno prijavljena Državnom odvjetništvu za nedjela računalne prijevare i krađe.

Sumnjiče je da je između 18. listopada i 21. studenog 2019. godine, u kući oštećenog, ponovno iskoristivši njegovu nepažnju, vratila bankovnu karticu, ništa ne spominjući oštećenom. Prema dostupnim informacijama, riječ je o osobi koja je bila plaćena da se brine o oštećenome.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.