Prati nas

Vijesti

Zelena oaza

Ministrica Bedeković: Dom smo zatvorili, a vlasnica je kazneno prijavljena

Kad dobijemo podatke imati ćemo širu analizu temeljem koje ćemo dalje postupati, objavila je ministrica socijalne politike.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

screenshot: N1

Ministrica socijalne politike Vesna Bedeković tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru objavila je da je još u ponedjeljak podnesena kaznena prijava protiv vlasnice doma “Zelena oaza” Gabrijele Čiković. Riječ je o domu u čijem je nelegalnom objektu izgorjelo šestero nemoćnih staraca.

“Korisnici su u domu Zelena oaza u Andraševcu bili smješteni na temelju privatnih ugovora. Dio štićenika je nakon požara smješten u odgovarajuće domove, dio se vratio u svoje obitelji. Obavljen je inspekcijski nadzor”, kazala je ministrica.


“Doneseno je rješenje o zatvaranju doma, a podnesena je i kaznena prijava protiv vlasnice doma nadležnom Državnom odvjetništvu. Zatraženo je detaljno izvješće od svih županija o domovima. Kad dobijemo podatke imati ćemo širu analizu temeljem koje ćemo dalje postupati”, objavila je ministrica socijalne politike.

.

Vijesti

Ministar Beroš najavljuje ponovnu zabranu svadbi, u Splitu su zaraženi svatovi i mladenka

U protekla 24 sata zabilježena su 52 nova slučaja pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 930. Još je 89 osoba na bolničkom liječenju, s pet pacijenta na respiratoru. U protekla 24 sata testirano je 866 osoba.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Intenzivno i ozbiljno razmišljamo o zabrani vjenčanja na prostoru RH, jer posljednje brojke pozitivnih na COVID-19 jasno govore kako veliki broj pozitivnih dolazi upravo s takvih obiteljskih slavlja i okupljanja. Kada se COVID-19 počeo širiti u noćnim klubovima, njih nismo zatvorili, ali smo pojačali kontrole u njima i to je donijelo dobre rezultate”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju ministar zdravstva Vili Beroš.

Ovu informaciju ministar je dao u svjetlu najnovijih brojki zaraza COVID-19 virusom koje dolaze iz Splita, a koje kažu da se na nedavno organiziranom vjenčanju u Splitu koronavirusom zarazilo zasad 12 osoba.


“U tu brojku su, prema poruci koju sam dobio iz Splita, uključena tri glazbenika, jedan fotograf i svatovi među kojima je i mladenka”, kazao je ministar Beroš. ‘Sporni’ pir se prije desetak dana održao u Splitu, u zatvorenom prostoru jednog od splitskih restorana.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP