Prati nas

Vijesti

Zelena oaza

Ministrica Bedeković: Dom smo zatvorili, a vlasnica je kazneno prijavljena

Kad dobijemo podatke imati ćemo širu analizu temeljem koje ćemo dalje postupati, objavila je ministrica socijalne politike.

Objavljeno

|

screenshot: N1

Ministrica socijalne politike Vesna Bedeković tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru objavila je da je još u ponedjeljak podnesena kaznena prijava protiv vlasnice doma “Zelena oaza” Gabrijele Čiković. Riječ je o domu u čijem je nelegalnom objektu izgorjelo šestero nemoćnih staraca.

“Korisnici su u domu Zelena oaza u Andraševcu bili smješteni na temelju privatnih ugovora. Dio štićenika je nakon požara smješten u odgovarajuće domove, dio se vratio u svoje obitelji. Obavljen je inspekcijski nadzor”, kazala je ministrica.


“Doneseno je rješenje o zatvaranju doma, a podnesena je i kaznena prijava protiv vlasnice doma nadležnom Državnom odvjetništvu. Zatraženo je detaljno izvješće od svih županija o domovima. Kad dobijemo podatke imati ćemo širu analizu temeljem koje ćemo dalje postupati”, objavila je ministrica socijalne politike.

.

Vijesti

Papa Franjo (84) je zbog bolesti propustio misu, ne osjeća se dobro

Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha.

Objavljeno

|

Autor

84-godišnji papa Franjo jutros nije došao na bogoslužje u Bazilici svetog Ivana Lateranskog koja se nalazi šest kilometara jugoistočno od Vatikana.

“Sveti Otac se nije dobro osjećao pa je odlučio ostati u blizini rezidencije Svete Marte”, objavila je glavni glasnogovornik Svete Stolice Matteo Bruni. Ostale planove neće mijenjati.


Papa je u srijedu predvodio misu povodom Pepelnice, iako je bio prehlađen. Tom prilikom rukovao se s brojnim vjernicima, a došao je u kontakt sa stotinama njih. Od ranije se zna da ima problema s kukom i plućima pa ovo nije prvi puta da otkazuje obaveze. Mediji su javili da mu je 1957. godine, kada je imao 21 godinu, odstranjen dio plućnog krila zbog čega često ostaje bez daha. Poznato je i da je operirao žuč.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP