Prati nas

Vijesti

Zelena oaza

Ministrica Bedeković: Dom smo zatvorili, a vlasnica je kazneno prijavljena

Kad dobijemo podatke imati ćemo širu analizu temeljem koje ćemo dalje postupati, objavila je ministrica socijalne politike.

Objavljeno

|

screenshot: N1

Ministrica socijalne politike Vesna Bedeković tijekom aktualnog prijepodneva u Saboru objavila je da je još u ponedjeljak podnesena kaznena prijava protiv vlasnice doma “Zelena oaza” Gabrijele Čiković. Riječ je o domu u čijem je nelegalnom objektu izgorjelo šestero nemoćnih staraca.

“Korisnici su u domu Zelena oaza u Andraševcu bili smješteni na temelju privatnih ugovora. Dio štićenika je nakon požara smješten u odgovarajuće domove, dio se vratio u svoje obitelji. Obavljen je inspekcijski nadzor”, kazala je ministrica.

“Doneseno je rješenje o zatvaranju doma, a podnesena je i kaznena prijava protiv vlasnice doma nadležnom Državnom odvjetništvu. Zatraženo je detaljno izvješće od svih županija o domovima. Kad dobijemo podatke imati ćemo širu analizu temeljem koje ćemo dalje postupati”, objavila je ministrica socijalne politike.

Oglas

Oglas
.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.