Prati nas

Vijesti

Analiza

Stariji birači glasali su za Milanovića, podržali su ga i obrazovaniji građani

Od 300.000 birača Miroslava Škore koji su jučer izašli na izbore, 200.000 glasova dobila je Grabar-Kitarović, a 100.000 Zoran Milanović.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screenshot: SDP/Youtube)

Dnevnik Nove TV objavio je analizu istraživanja IPSOS-a u okviru izlaznih anketa.  Između ostalog, objavljeno da je novi predsjednik Zoran Milanović dobio većinsku potporu starijih birača. Za njega je glasalo 57 posto birača starijih od 60 godina.

Također, 61 posto birača sa visokom stručnom spremom glasovalo je za njega, dok je među biračima koji su završili samo osnovnu školu 59 posto glasovalo za Kolindu Grabar-Kitarović.

Jučer se dogodio još jedan novi fenomen, javlja Nova TV, a to su novi birači. To su birači koji nisu izašli na birališta u prvom krugu, ali su izašli sada. Njih je nekoliko desetaka tisuća i 56 posto glas je dalo Milanoviću, a 44 posto Kolindi Grabar-Kitarović.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.