Prati nas

Vijesti

Antiprotivan

Hrelja protiv nacionalne mirovine: To je glupost, riješite mirovine umrlog partnera!

Lijepo ih molim da prestanu obezvrjeđivati uplate bračnih partnera od 70, 80 i više godina i da kada jedan umre, onaj koji preživi, dobije svoju mirovinu ili 70 posto mirovine bračnog druga, kaže Hrelja.

Objavljeno

|

Silvano Hrelja hvali Plenkovića.
Silvano Hrelja

Šef Hrvatske stranke umirovljenika ne odustaje od kritike uvođenja nacionalne mirovine koja bi prema prvom nacrtu trebala iznositi 800 kuna. Primale bi je osobe koje nemaju uvjet minimalnog staža, a u komadu žive u Hrvatskoj 20 i više godina te nemaju značajnog prihoda.

“Zamolio bih ministra Aladarovića i premijera Plenkovića da odstupe od te gluposti ili da je realiziraju u svom mandatu zato što je to prebacivanje iz sustava socijalne skrbi u mirovinski sustav i ništa više od toga, uz uvođenje blažih kriterija”, poruka je Silvana Hrelje. Kaže da je riječ o jeftinim predizbornim poenima.

“Ako žele nešto napraviti, onda neka poslušaju HSU koji im već godinama govori da je rješavanje pitanja obiteljskih mirovina prioritet mirovinskog sustava. Lijepo ih molim da prestanu obezvrjeđivati uplate bračnih partnera od 70, 80 i više godina i da kada jedan umre, onaj koji preživi, dobije svoju mirovinu ili 70 posto mirovine bračnog druga”, kaže Hrelja.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.