Prati nas

Satira

Novi početak

Joža Manolić prelomio: ‘Žao mi je, ali zbog loših političara selim u Irsku’

Joža je s godinama naučio biti otvoren za nova prijateljstva i zna kako pronaći nove prijatelje kada sahrani stare.

Objavljeno

|

Joža Manolić (screenshot: N1)

Korupcija, loša ekonomska klima i neodrživ mirovinski sustav natjerali su gotovo 30.000 mladih ljudi da svoju mirovinu zarade u Irskoj, Njemačkoj i Francuskoj. Te razloge navodi i Joža Manolić kao glavni povod zašto je svoju sretnu budućnost odlučio potražiti u Irskoj, piše satirički portal News Bar.

Joža je svoju odluku o odlasku dosta dugo vagao, gotovo 30 godina. Tvrdi kako je već 1991. godine shvatio da Hrvatska neće biti mjesto gdje će čekati mirovinu. “Netransparentna privatizacija i velika država jednostavno su bili osuđeni da dovedu do stanja kakvo je sada”, tvrdi Joža. No, glavni razlog njegovog odlaska je neodrživ mirovinski sustav.

“U Hrvatskoj danas jedan zaposleni radi za dva umirovljenika, a kada ja budem u mirovini situacija će biti još i gora. Tada će jedan zaposleni uplaćivati za trojicu umirovljenika. Što bi ja trebao dijeliti svoju penziju s još dvojicom”, kaže Manolić uvjeren da će bez problema pronaći posao u Irskoj.

“Žao mi je što je došlo do ovoga, ali naši političari su od Hrvatske učinili zemlju u kojoj nema budućnosti za mlade, jednostavno ne želim čekati starost ovdje”, dodao je Manolić. Svjestan je da mu neće biti lako jer su mu svi prijatelji koje je imao u Irskoj umrli prije pedeset godina. No, Joža je s godinama naučio biti otvoren za nova prijateljstva i zna kako pronaći nove prijatelje kada sahrani stare.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.