Prati nas

Show

Samo pleši!

Maksimirske mažoretkinje slave 25. rođendan i imaju neispunjenju želju

Do sada putovale, upoznale brojne ljude s estrade, od Pipsa do Severine, no imaju i jednu neispunjenu želju – nastupiti na Dinamovu stadionu u Maksimiru.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Iza njih je 25 godina rada. Maksimirske mažoretkinje sigurno su najstariji mažoret sastav u Hrvatskoj, a možda čak i šire, jer najstarija među njima ima 85, a najmlađa 68 godina.

Sve je počelo prije četvrt stoljeća kada se je skupina plesačica iz Doma za starije osobe Maksimir, redom baka i prabaka, odjenula u mažoretkinje za potrebe maskenbala. Od tada do danas treniraju jednom do dva puta tjedno.


I redovito nastupaju. Do sada putovale, upoznale brojne ljude s estrade, od Pipsa do Severine, no imaju i jednu neispunjenu želju – nastupiti na Dinamovu stadionu u Maksimiru. Pred nogometašima, dakako.

foto: Sandro Bura

“Čak imamo posebnu koreografiju za njih, koju smo smislile kad smo s Pipsima izvodile pjesmu ‘Dinamo ja volim’. Sve smo velike navijačice pa je plesati na pozornici za naše plave dečke jedan od najvećih snova”, kazale su Večernjem listu.

.

Show

Joža Manolić odgodio je proslavu 100. rođendana, zadovoljan je radom policije

Zbog epidemije najdugovječniji hrvatski političar otkazao je slavlje. Čini se da će istu sudbinu imati i njegova najava osnivanja vanparlamentarnog Kluba stogodišnjaka.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

Autor

“Datum mog rođendana ostaje isti, njega ne mogu promijeniti, u nedjelju ću imati 100 godina. Ali proslavu, nažalost, moram odgoditi za neko bolje vrijeme”, kazao je Novom listu hrvatski James Bond – Josip Joža Manolić.

“Poslao sam prijateljima pozivnice, ali zasad od toga nema ništa i svima ću im naknadno javiti novi termin”, objašnjava. Uglavnom boravi kod kuće i pridržava se svih preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite.


“Svi moramo ići u korak s mjerama što ih je država uvela. Dosta to oni dobro rade. Posebno je važno što otkrivaju zaražene i zatim prate sve njihove kontakte. Samo se tako može spriječiti daljnje širenje zaraze. To su, istina, policijske metode, ali su vrlo korisne u okolnostima kada nemamo još ni cjepiva ni lijeka”, analizira Manolić, koji ima značajno iskustvo rada u represivnom aparatu.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP