Prati nas

Show

Samo pleši!

Maksimirske mažoretkinje slave 25. rođendan i imaju neispunjenju želju

Do sada putovale, upoznale brojne ljude s estrade, od Pipsa do Severine, no imaju i jednu neispunjenu želju – nastupiti na Dinamovu stadionu u Maksimiru.

Moje Vrijeme

Objavljeno

|

foto: Sandro Bura

Iza njih je 25 godina rada. Maksimirske mažoretkinje sigurno su najstariji mažoret sastav u Hrvatskoj, a možda čak i šire, jer najstarija među njima ima 85, a najmlađa 68 godina.

Sve je počelo prije četvrt stoljeća kada se je skupina plesačica iz Doma za starije osobe Maksimir, redom baka i prabaka, odjenula u mažoretkinje za potrebe maskenbala. Od tada do danas treniraju jednom do dva puta tjedno.


I redovito nastupaju. Do sada putovale, upoznale brojne ljude s estrade, od Pipsa do Severine, no imaju i jednu neispunjenu želju – nastupiti na Dinamovu stadionu u Maksimiru. Pred nogometašima, dakako.

foto: Sandro Bura

“Čak imamo posebnu koreografiju za njih, koju smo smislile kad smo s Pipsima izvodile pjesmu ‘Dinamo ja volim’. Sve smo velike navijačice pa je plesati na pozornici za naše plave dečke jedan od najvećih snova”, kazale su Večernjem listu.

.

Show

Violeta iz Boljeg života je ljepotica i u 59. godini

Za Lidiju Vukičević vrijeme kao da je stalo. Ova atraktivna glumica plijeni izgledom kao i prije 30 godina dok je glumila u Boljem životu.

Silvija Novak

Objavljeno

|

Sjećate li se Violete iz Boljeg života? Za zanosnom crnog uzdisali su muškarci diljem bivše države, a žene su željele izgledati poput nje. No čak ni 30 godina nakon završetka emitiranja legendarne serija, glumica Lidija Vukičević ne izgleda ništa manje zanosno.

Na svojem Instagram profilu pokazala je kako uživa na crnogorskom primorju te svojim izgledom ostavila obožavatelje bez teksta. Naime, zanosna Lidija ima 58 godina.


Naravno, pratitelji na Instagramu zasuli su je komplimentima te se požalili da bi im od prizora moglo zastati srce.

Inače, osim glumom, Lidija se bavila i politikom. 2004. se učlanila u Srpsku radikalnu stranku, a 2007. godine je postala i zastupnica te stranke u Narodnoj skupštini Srbije. Politička karijera joj je trajala do 2012. kad je skupština raspuštena, a stranka na idućim izborima nije prešla izborni prag i ušla u parlament.

Nastavi čitati

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.

EPP