Prati nas

Vijesti

Kuća za sve

Predsjednik Milanović: Paljenje lutke gej udomitelja i djeteta u Imotskom je žalosno, tražim ispriku

Imoćani su za karnevalsku figuru, koju su na kraju i spalili, odabrali gej par s usvojenim djetetom. Dijete s petokrakom na čelu(!?) bila je lutka s licem saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića.

Objavljeno

|

Zoran Milanović (screnshot: HRT)

Šokantno spaljivanje lutke gej para i djeteta u Imotskom izazvalo je i rekciju predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića.

“Simbolično paljenje istospolnih partnera s udomljenim djetetom u Imotskom žalostan je, nehuman i posve neprihvatljiv čin pod krinkom karnevalskih Bakovih svečanosti. Organizatori koji su upriličili taj sramotan događaj, pozivajući se pri tome na tradiciju, zaslužuju najoštriju osudu javnosti jer mržnja prema drukčijima, netolerancija i nehumanost nisu i neće biti hrvatska tradicija. Tražim njihovu javnu ispriku i reakciju nadležnih institucija, pogotovo što su događaj gledala brojna djeca i tako svjedočila širenju mržnje i poticanju nasilja”, priopćenje je predsjednika Milanovića.

Podsjetimo, Imoćani su za karnevalsku figuru, koju su na kraju i spalili, odabrali gej par s usvojenim djetetom. Dijete s petokrakom na čelu(!?) bila je lutka s licem saborskog zastupnika SDP-a Nenada Stazića. Iza figure gej para s djetetom u povorci su išla djeca vrtićkog uzrasta koju se tako, od malih nogu, uči netrpeljivosti prema drugima i drugačijima.

.

Život počinje s 50!

Mi smo medij zajednice. Razbijamo predrasude o starenju i starosti – živimo. Pratimo teme zdravlja, zdravstvene, obiteljske i mirovinske politike, politike, kulture, zabave, znanosti i životnog stila. Želimo vas ohrabriti, povezati i inspirirati kako biste zdravije i aktivnije uživali u životu. Poštujemo različitosti, promoviramo toleranciju i potičemo argumentiranu raspravu. Naš moto je: Živite brzo, umrite stari. Jako stari.